Gardi ir paprasta vakarienė!
O šiam patiekalui reikia:
- vištienos krūtinėlių filė (sunaudojau 3)
- šiek tiek daugiau nei pusės puodelio miltų
- druskos, pipirų pagal skonį
- 2 didelių kiaušinių
- 1.5 puodelio džiūvėsėlių
- 0.5 puodelio tarkuoto „Džiugo“ sūrio
- sviesto, aliejaus kepimui
Procesas:
Kiaušinį išplakam su šaukštu vandens. Kitoj lėkštėj sumaišom miltus su pipirais ir druska. Trečiam inde sumaišom džiūvėsėlius su „Džiugo“ sūriu.
Vištienos krūtinėlę supjaustom į 2-3-4 dalis – pagal poreikį. Kiekvieną dalį išmušam mėsos plaktuku. Plonai, iki kelių mm storio.
Mėsą apvoliojam miltuose, tada panardinam į kiaušinių plakinį, ištraukiam, nuvarvinam perteklių, pavoliojam džiūvėsių ir sūrio mišiny. Kepam įkaitintam aliejaus ir sviesto mišinyje – vienam kepimui užtenka 1-2 šaukštų aliejaus ir šaukšto sviesto. Taip iškepam visą mėsytę. Patiekiam su salotom.
REKLAMA