Taip pat išleido patiekalų iš vabzdžių knygą, praneša LTV Naujienų tarnyba.
Pyragas atrodo patraukliai, bet nuo ragavimo gali atbaidyti mintis apie svarbiausią sudedamąją dalį – vabzdžius.
Vageningeno kulinarijos mokyklos studentai taip pat siūlo paskaninti bandelę kirminais, o itališką ryžių patiekalą – skėriais.„Turime įveikti baimę, juk iš vabzdžių galima pasigaminti puikių patiekalų“, – tvirtina virtuvės šefas Henkas van Gurpas.
Mokslininkai tai patvirtina – vabzdžiai gali būti puikus baltymų šaltinis, ir tai jokia naujiena Azijos gyventojams. Kai žemėje žmonių daugėja, mėsos visiems neužtenka. Jau dabar 70 proc. žemės ūkio plotų skiriama mėsai gauti, vabzdžiams tiek tikrai nereikia.
„Jeigu suskaičiuotume, kiek reikia gyvūnui, kad turėtume mėsos, skirtumas didelis. Pavyzdžiui, karvei reikia 25 kilogramų pašaro, o svirpliui – vos 2“, – teigia entomologas prof. Arnoldas van Huisas.
Be to, auginant maistui vabzdžius į oro išmetama šimtus kartų mažiau žalingų medžiagų negu auginant kiaules. Dideli prekybos centrai jau tiekia vabzdžius restoranams, kurie deda juos į patiekalus.
Bet nuo kitos savaitės ir nedidelė parduotuvė Vageningene pradės pardavinėti vabzdžių kulinarijos knygą kartu su ingredientais.
Jolanta Paškevičiūtė