• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kotryna Starkienė įsitikinusi – likus vos savaitei iki Velykų, pats metas pradėti galvoti apie tai, kaip artimuosius ar svečius nustebinsite šiemet. Todėl šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ – duoklė Velykoms. Žiūrovai išvys du puikius receptus, kurie taps tikra jūsų šventinio stalo puošmena.  

Kotryna Starkienė įsitikinusi – likus vos savaitei iki Velykų, pats metas pradėti galvoti apie tai, kaip artimuosius ar svečius nustebinsite šiemet. Todėl šio šeštadienio TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ – duoklė Velykoms. Žiūrovai išvys du puikius receptus, kurie taps tikra jūsų šventinio stalo puošmena.  

REKLAMA

„Sluoksniuotos tunų ir kiaušinių salotos bus puikus užkandis, o desertui – varškės tortas iš mano močiutės receptų skrynelės. Laidoje papasakosiu apie kiaušinių virimą, tad pasirūpinkite majonezu, varške, kiaušiniais ir susitikime šeštadienį!“ – nepraleisti laidos kviečia žinoma moteris.  

Užkandžio receptą pamatysite laidoje, o deserto receptu Kotryna dalijasi jau dabar. 

Varškės tortui reikės: 

10 kiaušinių; 

1kg riebesnės varškės; 

300 g cukraus; 

100 g sviesto; 

50 g šviežių džiūvėsėlių; 

2 šaukštų krakmolo; 

apelsino; 

citrinos; 

žiupsnio druskos. 

Šokoladiniam kremui reikės: 

270 g kreminio sūrio; 

220 g juodojo šokolado; 

180 g cukraus pudros. 

Gaminimo eiga 

Varškę pertrinkite per sietelį. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir plakant kiaušinių trynius sudėkite po vieną. Plakite, kol masė taps vientisa.

REKLAMA
REKLAMA

Į gautą masę sudėkite varškę ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite džiūvėsėlius, krakmolą, druską bei citrusinių vaisių tarkuotas žieveles. Viską gerai išmaišykite. Supylę apelsino ir citrinos sultis, dar kartą viską išmaišykite.  

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite, atsargiai sudėkite juos į varškės masę, o tuomet lėtai išmaišykite. Kepimo skardą gausiai ištepkite sviestu ir sudėkite tešlą. Kepkite orkaitėje maždaug valandą 170 C temperatūroje.  

Nuolatos stebėkite, kad nepradėtų degti pyrago paviršius. Jei taip atsitiktų, lengvai pridenkite kepimo popieriumi ar folija pyrago viršų ir kepkite toliau, kol į pyrago vidurį įsmeigus medinį pagaliuką, ištrauktas jis būtų švarus. Iškepusį pyragą palikite atvėsti ir tada išimkite jį iš skardos.  

Juodąjį šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, cukraus pudrą, atvėsusį tirpintą šokoladą ir viską išplakite. Pyragą puoškite kremu ir patiekite. Skanaus! 

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų