Trusovės blynų paslaptys Užgavėnėms: pasidalijo gardžiu receptu ir paneigė populiarų mitą

Šį antradienį švęsime ne tik Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, bet ir Užgavėnes, tad daugelio namuose stalą nukraus įvairiausi blynai. Savo mėgiamiausiu receptu bei ypatingais blynų pagardais su naujienų portalu tv3.lt sutiko pasidalinti ir influencerė bei sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė, kuris neslėpė, kad jau ir pati nekantrauja sulaukti rytojaus gardumynų.

11

Tiesa, kitaip, nei daugelis yra linkęs galvoti, Indrė paprieštarauja mitui, jog blynai – visuomet figūrai kenkiantis patiekalas. Anot jos, tai – netiesa, tik svarbu žinoti kelias klaidas.

(11 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Trusovės blynų paslaptys Užgavėnėms: pasidalijo gardžiu receptu ir paneigė populiarų mitą

Indrė pasakojo, kad pagalvojus apie Užgavėnes, ryškiausi prisiminimai užplūsta iš mokyklos. „Mama išpuošdavo, kasmet būdavai čigonėlė, padažydavo raudonai lūpas (šypsosi). Tikrai būdavo smagu žaisti persirengus kartu su klasės draugais. Mama kepdavo blynų – patiko man jie vaikystėje, patinka ir dabar. Aš taip pat dabar savo šeimynai kepu, kuriame kaukes dukrytei į darželį. Gaila, šiemet darželyje nebus šventės“, – sakė ji.

Sveikos mitybos specialistė gali pasidžiaugti, kad gyvena itin draugiškoje kaimynystėje, tad jei ne koronaviruso pandemija, visi vaikai susirinktų ir eitų po kaimynų namus prašydami skanėstų. Deja, šiais metais to padaryti neleidžia situacija dėl pandemijos.

Nepaisant to, blynų Trusovų namuose rytoj tikrai netruks. Kaip pasakojo Indrė, tam net nebūtinos Užgavėnės – šeima mėgsta įvairius blynų variantus, jų variacijas. Šeima neatsisako ir sūrių blynų: „Mano šeimos mėgiamiausi su cukinijomis: kiaušiniai, avižiniai miltai, druska, žolelės, svogūnas ir daug tarkuotos cukinijos. Su graikišku jogurtu ypatingai skanu ir sveikatai palanku.“

Indrė pasidalijo ir saldžių blynų receptu: „Iš kiaušinių, natūralaus jogurto, banano, speltų ir avižinių miltų. Gardiname vaisiais ir uogomis, jogurtu, klevų sirupu, migdolų sviestu.“

O štai labiausiai tokius saldžius blynus gardinti žinoma moteris mėgsta uogomis, graikišku jogurtu, klevų sirupo šlakeliu. „Laukiu rytojaus“, – kalbėdama apie receptus juokėsi ji.

Tikriausiai daugelis rytoj nuo blynų stengsis susilaikyti, nes yra linkę galvoti, kad tai – figūrai ne itin palankus miltinis patiekalas. Vis dėlto Indrė teigia kitaip: „Ne pats patiekalas blogas, o tai, kaip mes jį ruošiame ir patiekiame. Nesudėtingai galime pagaminti labai draugiškus sveikatai ir figūrai blynus. Cukrų pakeisti bananu, kvietinius miltus – avižiniais. Šalia rinktis uogas, vaisius, jogurtą.“

REKLAMA

Na, o prieš Užgavėnes, Indrė pasidalijo ir pamėgtu blynu receptu, kuriuos pateikia iškeptus vaflinėje keptuvėje. „Visiškas atradimas“, – apie receptą sakė Indrė.

Reikės: 

  • 2 kiaušinių;
  • 150 g ekologiško natūralaus jogurto;
  • 120 g miltų (naudojau 60 g speltų ir 60 g miltų be glitimo);
  • 100 ml pieno be laktozės;
  • 20 g sviesto.

Gaminimo eiga: 

  1. Gerai išplakti kiaušinius, kol gerai suputos;
  2. Sviestą ištirpdyti;
  3. Visus ingredientus sumaišyti kartu;
  4. Kepti vaflius.

Kadangi kepiau visai šeimai (ir sūnui Denukui), tai vaflių nesaldinau. Bet jūs galite dėti klevų ar agavos sirupo, medaus. Gardinome vaisiais ir uogomis. 


Rašyti komentarą...
e
eiga
2021-02-22 18:07:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
buvo toks rimtas mitas, o ji sia ir paneige, ar kas prase, kam to reikejo ?
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų