REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Humusas pagal Kotryną Starkienę

Visą pavasarį žiūrovus džiuginusi paprastai paruošiamais, tačiau kiekvieno skoniui tinkančiais patiekalais, Kotryna Starkienė šį šeštadienį su žiūrovais jau atsisveikins. Tačiau paskutinėje šio sezono TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji visiems atskleis dar tris nepakeičiamus vasaros receptus – tegul karščiausias metų sezonas prasideda gardžiausiais skoniais!

4

Visą pavasarį žiūrovus džiuginusi paprastai paruošiamais, tačiau kiekvieno skoniui tinkančiais patiekalais, Kotryna Starkienė šį šeštadienį su žiūrovais jau atsisveikins. Tačiau paskutinėje šio sezono TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji visiems atskleis dar tris nepakeičiamus vasaros receptus – tegul karščiausias metų sezonas prasideda gardžiausiais skoniais!

REKLAMA

Vasara ne vienam siejasi su gausiais draugų susibūrimais gamtoje. O kaip bičiulius ir artimuosius nustebinti ypatingais, daug laiko neatimančiais patiekalais? Kotryna tikrai žino atsakymą.

„Paskutinėje laidoje gaminsiu šilkinį humusą bei sočias salotas su steiku, o desertui – plikytą kremą su šviežiomis braškėmis. Tai – puikūs vasariški patiekalai, kuriuos paruošite greitai ir nesudėtingai!“ – žada ji.

Salotų ir deserto receptą K. Starkienė atskleis laidoje, o ko reikia pastaruoju metu itin išpopuliarėjusiam humusui, ji dalijasi jau dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Humusui reikės: 

500 g virtų avinžirnių; 

130 g sezamų pastos Tahini; 

2 česnako skiltelių; 

2 citrinų sulčių; 

trečdalio puodelio alyvuogių aliejaus; 

druskos; 

alyvuogių; 

džiovintų pomidorų; 

žalumynų; 

prieskonių (Kotryna naudoja saldžiosios paprikos miltelius bei kuminą).

Gaminimo eiga: 

Nuo virtų avinžirnių nulupus odeles, sudėkite juos į virtuvinį kombainą. Čia pridėkite ir sezamų pastą, česnakus, druską bei supilkite citrinų sultis ir dalį alyvuogių aliejaus. Tuomet viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, įpilkite daugiau aliejaus bei šiek tiek virinto vandens.

REKLAMA

Kai humusą perkelsite į lėkštę, papildomai apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi bei pagardinkite alyvuogėmis, džiovintais pomidorais ir sukapotais žalumynais. Galiausiai apiberkite humusą saldžiosios paprikos milteliais bei kuminu ir patiekite svečiams!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadienį, 11.30 val. per TV3! 

 

  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų