Juos pagaminti visai paprasta – pavyks net naujokams. Paruošiami per keletą minučių, o įspūdis – tiesiog nepakartojamas.
Ar bandei kada tokius skonių derinius, kaip, pavyzdžiui, kakavos ir avokado arba šampano ir aviečių? Tokie desertai atgaivins ne tik vasarą. Beje, jie ne tik turi mažiau kalorijų nei ledai, bet dar ir aprūpins organizmą vitaminais. Taigi šie šerbetai išgelbės ir nuo karščio, ir nuo papildomų kilogramų.
Pagrindinė paslaptis – prieš gaminant mažiausiai valandą užšaldyti vaisius. Ir net nebandyk lyginti šių šerbetų su parduotuvėse pardavinėjamais „šerbeto“ ledais. Tai – tas pats, kas lyginti haute cuture su turgavietės rūbais.
Šokoladinis avo šerbetas
2 porcijoms tau prireiks:
2 avokadų (labai prinokusių, supjaustytų šiaudeliais),
3-4 šaukštų kakavos,
4 šaukštų medaus,
½ citrinos sulčių,
2 saujų šaldytų uogų (geriausia – vyšnių, aviečių arba braškių).
Plakiklyje („blenderyje“) suplak avokadą, medų, citrinos sultis ir kakavos miltelius. Sudėk į ledų formą, suberk šaldytas uogas. Viską kruopščiai išmaišyk, patiek iš karto arba palik šaldymo kameroje keletui valandų.
Žaliasis kivi šerbetas
4 porcijoms tau prireiks:
6 žalių kivių (nuluptų, supjaustytų griežinėliais),
¼ stiklinės medaus,
¼ stiklinės laimo sulčių (tiks ir citrinos sultys),
½ a.š. tarkuotos laimo žievelės (arba citrinos).
Užšaldyk kivio gabalėlius (kad neprišaltų prie indo, gali sudėti juos ant kepimo popieriaus). Sumaišyk plakiklyje visas sudėtines dalis kol gausis kremas. Patiek iš karto arba palik šaldymo kameroje keletui valandų.
Mango šerbetas
2 porcijoms tau prireiks:
4 stiklinių kubeliais pjaustyto mango vaisiaus minkštimo,
1 apelsino sulčių,
žiupsnelio druskos,
medaus pagal skonį,
mėtos lapelis ir avietė papuošimui.
Mango kubelius užšaldyti. Plakiklyje sumaišyti visus produktus, kol gausis tyrė. Patiekti iš karto, papuošus aviete ir mėtos lapeliu arba dar valandą palaikyti šaldymo kameroje.
Aviečių ir šampano šerbetas
2 porcijoms tau prireiks:
3-5 saujų aviečių,
1 stiklinės šampano,
1 tarkuotos laimo arba citrinos žievelės,
3 šaukštų medaus.
Visi produktai išplakami plakiklyje kol gausis tyrė. Tada ji perpilama į ledų formą ir keletui valandų dedama į šaldymo kamerą.
Bananų ir uogų šerbetas
2 porcijoms tau prireiks:
3 prinokusių bananų (nulupk, supjaustyk griežinėliais ir nakčiai palik šaldymo kameroje),
2 saujos avečių, braškių arba bet kokių kitų uogų,
žiupsnelis cinamono,
medaus pagaql skonį.
Visus produktus suplak plakiklyje iki tyrės konsistencijos. Patiek iš karto arba palaikyk šaldymo kameroje dar apie 1 valandą.
Vyšnių šerbetas
2 porcijoms tau prireiks:
1 stiklinės vandens,
1/3 stiklinės medaus,
2 stiklinių vyšnių be kauliukų,
¼ stiklinės citrinos sulčių.
Puode užvirink vandenį ir vyšnias, pasaldink. Pavirink 5 minutes. Nuimk nuo ugnies ir ataušink. Perdėk į plakiklį, išplak kol gausis tyrė. Tada sudėk likusius produktus, perpilk į šaldymo formą ir keletui valandų palik šaldymo kameroje.
Obuolių ir imbierų šerbetas
2 porcijoms tau prireiks:
3-4 žalių obuolių,
1 citrinos sulčių,
1,5 stiklinės cukraus,
1,25 stiklinės vandens,
1 cinamono lazdelės arba keleto žiupsnelių cinamono miltelių,
1 šaukšto tarkuotos imbiero šaknies.
Obuolius supjaustyk šiaudeliais (nenulupusi žievelės). Apšlakstyk citrinos sultimis, išmaišyk ir palik šaldymo kameroje per naktį. Vandenį su cukrumi užvirk, suberk cinamoną ir imbierą. Virink apie 5 minutes. Tada suberk obuolius ir išmaišyk. Nuimk nuo ugnies, atšaldyk, supilk į plakiklį ir plak kol gausis tyrelė. Viską perdėk į šaldymo formą ir palik šaldymo kameroje 1-2 valandoms.
Persikų ir vanilės šerbetas
1 porcijai tau prireiks:
½ stiklinės šaldytų persikų (supjaustytų gabalėliais, be kauliukų),
1 šaukšto vanilės,
2-3 šaukštų medaus.
Viską suplak kokteilių plakikliu kol gausis tyrelė. Patiek iš karto arba perdėk į formą šaldymui ir palik šaldymo kameroje keletui valandų.
Eksperimentuok!
• Šerbetai – unikali galimybė smaližėms patenkinti savo aistrą nepersivalgant kaloringų produktų.
• Pabandyk įvairias uogas, kurk savo kokteilius. Avietės, juodieji serbentai, mėlynes – pradėk nuo jų.
• Vanilė puikiai dera su persikais, kakava – su vyšniomis.
• Užšaldytas mango šerbetas atrodys nuostabiai jei jį papuoši aviete ir mėtos lapeliu.
• Ypač puikiai derantis duetas – šaldytas ananasas ir kokoso drožlės.
Šaltinis: Veslo.org