Net nežinau, gal šį patiekalą net galima būtų pavadinti steiku su šviežiomis daržovėmis :)
1 didelei porcijai reikės:
Vieno didesnio ar kelių mažesnių gabaliukų jautienos išpjovos
Saujos salotų lapų
2 pomidorų
1 agurko
1 svogūno
Ketvirčio citrinos
Padažui:
1 šaukšto rudojo cukraus
2 šaukštų ryžių vyno (naudojau tiesiog baltą vyną)
2 šaukštų sezamo aliejaus
6 šaukštų sojos padažo
1 skiltelės česnako (susmulkinti)
Gabalėlio šviežio imbiero (susmulkinti)
0,5 čili pipiro
Mėsytę įtriname prieskoniais ir pamarinuojame. Lėkštėje išdėliojame salotas, pomidorų skilteles, agurkų griežinėlius, svogūnų žiedus. Jautieną sausai (t.y. be riebalų)iškepame ant grilio arba keptuvėje (aš kepiau Zepter keptuvėje, abi puses po 3 min.). Mėsytę dedame ant daržovių.
Visus padažo ingridientus, išskyrus aliejų, maišome, kol ištirps cukrus. Įmaišome aliejų visą laiką maišydami. Apšlakstome salotas ir čiumpame šakutę.
Ugnė