• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai mėgstu kepinius iš plikytos tešlos. O mano draugas mėgsta plikytinius su nesaldžiu įdaru. Aš taip pat nieko prieš :). Šįkart bandėm puikius, vieno kąsnio pyragaičius. Patiko.

REKLAMA
REKLAMA

Tešlai reikės:

4- 5 kiaušinių

stiklinės miltų

stiklinės vandens

100g sviesto

Įdarui reikės:

150g rūkyto kumpelio [arba filė. Mėgiamos mėsos]

trijų lydytų sūrelių. Tų, kvadračiukų, foliniam įpakavime :)

šaukšto citrinų sulčių

šiek tiek šviežių petražolių



Gaminsim šitaip:


Puode užvirsim vandenį, ištirpinsim ten sviestą. Tada supilsim piltus ir greitai maišysim, kol tešla sušoks į gumulą. Kai tai atsitiks, nukelsim nuo ugnies, šiek tiek paliksim atvėsti. Kai atvės, po vieną mušim kiaušinuką ir maišysim. Jei sudėjus 4 kiaušinukus tešla nenubėga nuo šaukšto, vadinas, reikės dar vieno...

REKLAMA

Kai tešla paruošta, imam skardą, išklojam ją kepimo popierium, dedam po šaukštuką tešlos, paliekam tarpus, nes tešla kepdama labai pūsis.

Kepam ~220C karščio orkaitėj kol gražiai apskrunda.

Iškepusius sausainiukus atvėsinam.

Pasigaminam įdarą:

Dubenėly sumaišom sūrelius, mažais gabaliukais pjaustytą kumpį, citrinos sultis, petražoles. Viską susmulkinam blenderiu.

Atvėsusiuose sausainiukuose šiek tiek įpjaunam šonus. Įdarą dedam į kulinarinį švirkštą ir šiek tiek jo įšvirkščiam į kiekvieną sausainiuką.

Man įdaro šiek tiek liko. Bet nepražuvo - buvo tikrai skaniai panaudotas kaip užtepėlė ant duonos.

O patys sausainiukai tikrai šaunūs.

Skanaus!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų