Labai mėgstu kepinius iš plikytos tešlos. O mano draugas mėgsta plikytinius su nesaldžiu įdaru. Aš taip pat nieko prieš :). Šįkart bandėm puikius, vieno kąsnio pyragaičius. Patiko.
Tešlai reikės:
4- 5 kiaušinių
stiklinės miltų
stiklinės vandens
100g sviesto
Įdarui reikės:
150g rūkyto kumpelio [arba filė. Mėgiamos mėsos]
trijų lydytų sūrelių. Tų, kvadračiukų, foliniam įpakavime :)
šaukšto citrinų sulčių
šiek tiek šviežių petražolių
Gaminsim šitaip:
Puode užvirsim vandenį, ištirpinsim ten sviestą. Tada supilsim piltus ir greitai maišysim, kol tešla sušoks į gumulą. Kai tai atsitiks, nukelsim nuo ugnies, šiek tiek paliksim atvėsti. Kai atvės, po vieną mušim kiaušinuką ir maišysim. Jei sudėjus 4 kiaušinukus tešla nenubėga nuo šaukšto, vadinas, reikės dar vieno...
Kai tešla paruošta, imam skardą, išklojam ją kepimo popierium, dedam po šaukštuką tešlos, paliekam tarpus, nes tešla kepdama labai pūsis.
Kepam ~220C karščio orkaitėj kol gražiai apskrunda.
Iškepusius sausainiukus atvėsinam.
Pasigaminam įdarą:
Dubenėly sumaišom sūrelius, mažais gabaliukais pjaustytą kumpį, citrinos sultis, petražoles. Viską susmulkinam blenderiu.
Atvėsusiuose sausainiukuose šiek tiek įpjaunam šonus. Įdarą dedam į kulinarinį švirkštą ir šiek tiek jo įšvirkščiam į kiekvieną sausainiuką.
Man įdaro šiek tiek liko. Bet nepražuvo - buvo tikrai skaniai panaudotas kaip užtepėlė ant duonos.
O patys sausainiukai tikrai šaunūs.
Skanaus!