Pieno produktai: kaip ir kada juos vartoti?

Pieno produktų vartojimas - viešojoje erdvėje daug diskusijų sukelianti tema. Vartoti ar vengti? Kiek stiklinių pieno išgerti per dieną – sveika? Į šiuos klausimus atsako Lietuvos sporto universiteto mitybos specialistas Artūras Sujeta.

„Labai dažnai sportuojantys ir nesportuojantys žmonės klausia, kada reikėtų vartoti varškę ir kada reikėtų gerti pieną. Iš tiesų, jeigu jūs toleruojate laktozę, kuri yra pieno produktuose, tuomet pieną galima vartoti praktiškai bet kuriuo paros metu. Tačiau tiems, kas norėtų gauti kokybiškų baltymų ryte ir vakare, patarčiau pieną gerti pirmoje dienos pusėje“, - teigia specialistas. Pasak jo, pienas puikiai tinka pusryčiams, tad rytą pradėti pienu užpiltais dribsniais – puikus ir sveikas sprendimas.

„Vakarienės metu galima rinktis varškę – liesa varškė turi ypatingai daug baltymų, kurių pasisavinimo procesas vyksta ilgą laiką. Tai reiškia, kad vakare suvalgę varškės visą naktį būsite aprūpinti pilnaverčiais baltymais“, - pasakoja A. Sujeta.

Būtent toks pieno produktų vartojimas organizmą aprūpins baltymais, o galbūt padės numesti ir kelis nereikalingus kilogramus: „Nei pienas, nei liesa varškė tikrai neturi daug kalorijų. Pavyzdžiui, šimto aštuoniasdešimties gramų varškės pakelis turės tiek pat kalorijų kiek trisdešimt gramų sviesto, tik, deja, vien sviestu juk nepasisotinsite, o varškė gali atstoti visą vakarienę“, - pataria mitybos specialistas.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų