REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikiai suprantu, kad šis patiekalas dėl vienos paprastos priežasties – tuno konservų  kainos – negali tapti mūsų virtuvės kasdienybe, tačiau bent sykį siūlyčiau pamėginti. 

REKLAMA
REKLAMA

Jis ypač tinka karštoms dienoms, yra tikrai skanus, maistingas, nesunkiai pagaminamas ir, kas kartais būna ypač malonu šeimininkėms, gali būti valgomas kelias dienas (jei yra gana didelis pagal valgytojų skaičių).

REKLAMA

Patogu taip pat tai, kad beveik visus reikalingus produktus rasime savo virtuvės spintelėse ir šaldytuve. Žinoma, iš pradžių reikės nusipirkti aliejuje konservuoto tuno - 320-500 g (pagal pakuotės talpą). Tokio kiekio tikrai užteks šešiems vidutinio godumo valgytojams. Dar reikės keturių-penkių nedidelių bulvių, dviejų-trijų kiaušinių, dviejų šaukštų manų kruopų, majonezo ir balto jogurto padažui bei šviežių pomidorų garnyrui. 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip gaminamas patiekalas? Pirmiausia išvirkite bulves (skustas) ir karštas sumaigykite šakute. Paskui sumaišykite bulves su tunu (aliejaus perteklių reikia nupilti) ir manų kruopomis. Geriausia iš pradžių pamaišyti šaukštu, o paskui - mikseriu. Bulvėms šiek tiek atvėsus įmuškite kiaušinius. Iš šios masės darykite “zuikį“ ir, įvynioję jį į foliją, įdėkite pusei valandos į puodą su verdančiu vandeniu. Paskui vandenį nupilkite ir palikite patiekalą vėsti folijoje. 

Prieš valgant būtų  gerai jį jau išvyniotą palaikyti kokią valandą  šaldytuve. Patiekite pusdubenyje supjaustytą storomis riekėmis. Greta pastatykite dubenėlį su majonezo ir jogurto padažu bei indelį su supjaustytais ir druska bei maltais pipirais pabarstytais pomidorais (galite užpilti ant pomidorų ir lašą aliejaus).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiems, kas mėgsta „stipresnius“  patiekalus, siūlyčiau tuno kukulį išsikepti orkaitėje. Tokiu atveju vietoj manų kruopų į masę geriau įmaišykite tarkuoto Parmos arba „Džiugo“ sūrio. Folijos nebereikės. Tik nepamirškite į kepimo indą įpilti truputį aliejaus. Padažas irgi turėtų būti kiek „ryškesnis“. Vienas galimų variantų: sutrinkite mikseriu petražoles ir marinuotus kaparėlius, gautą masę sumaišykite su aliejumi. 

Labai neblogas derinys!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų