500g maltos jautienos
100g svogūno
620g pomidorų
270g paprikų
pora čili pipiriukų [pagal norimą aštrumo kiekį - galima daugiau ar mažiau]
15g česnako [2 skiltelės. nemažos]
400g konservuotų pupelių [naudoju konservuotas pomidorų padaže]
šaukštelio druskos, maltų saldžiųjų paprikų
0,5 šaukštelio maltos kalendros, pipirų, dar galima dėti aitriųjų paprikų miltelių [pagal norimą aštrumo kiekį]
šiek tiek aliejaus kepimui
tarkuoto sūrio
Gaminimas:
Maltą jautieną apkepam puode su šiek tiek aliejaus. Svogūną ir čili pipiriukus susmulkinam, paprikas supjaustom, česnaką išspaudžiam.Viską dedam į tą patį puodą. Kepam keletą minučių. Per tą laiką verdančiu vandeniu nuplikom pomidorus. Po poros minučių užpilam šaltu vandeniu. Nulupam odeles, pasmulkinam, dedam į puodą. Pagardinam prieskoniais. Viską troškinam ~20 minučių. Tada sudedam pupeles, patroškinam dar porą minučių. Sriubą pertrinam blenderiu. Mums patinka tokia, kad dar būtų ir pakramtyt truputį, todėl sublenderinu ne iki tyrelės [nors, manau, taip ir norint nepavyktų. Nors gal :)]
Patiekiam su tarkuotu sūriu.
Taip pat galima pasikepti batono, ištepto česnaku, užtepto sviestu ir pabarstyto krapukais.
Mums taip - labai gardu.
Skanaus, mielieji!

