Pasak astrologų, kiekvienas Zodiako ženklas turi savų pomėgių prie stalo. Atsižvelgiant į tai galima ne tik lengviau išsirinkti savo patiekalus, bet ir per maistą pataisyti sveikatą.
Avinas
Reikalingi produktai: žuvis, sūris, varškė, bananai, razinos, kiaušiniai.
Avinui reikia kalcio fosfato, jo trūkumas gali tapti emocinės pusiausvyros sutrikimų ir bendro išsekimo priežastimi. Tam, kad išvengtų šios problemos, jam savo valgiaraštį būtina papildyti burokėliais, morkomis, žiediniais kopūstais, agurkais, obuoliais, datulėmis, salotomis, svogūnais, bananais, graikiniais riešutais. Avinai turėtų vartoti pakankamai baltymų ir geležies, kurios esama ankštinėse kultūrose, liesoje mėsoje.
Prieskoninės žolelės: alavijas, bazilikas, lauras, mėta.
Jautis
Reikalingi produktai: pienas ir pieno produktai, burokėliai, morkos, įvairių rūšių kopūstai, persikai, svarainiai, slyvos.
Jaučiams būtinas maistas, kuriame esama sodos sulfato ir vitaminų A, E. Šio ženklo atstovai turėtų valgyti daugiau moliūgo, ridiko, žiedinių kopūstų, svogūnų, špinatų. Geriausia apjungti savol gastronominius įpročius su Žuvimis ir Dvyniais, kuriems reikia analogiškų produktų. Jaučiui svarbu ir jodas, todėl drąsiai ragaukite jūros gėrybių.
Prieskoninės žolelės: šalavijas, raugerškis
Dvyniai
Reikalingi produktai: riešutai, žalumynai, mineralinis vanduo.
Dvyniams labai reikia baltymų,kurių gausu mėsoje, kiaušiniuose, riešutuose, sojoje. Svarbus ir maistas, kuriame gausu kalcio, stiprinančio nervų sistemą. Reikalingiausia mineralinė druska Dvyniams – natrio chloridas, kurio gausu žaliuosiuose žirneliuose, žiediniuose kopūstuose, abrikosuose, slyvose, ananasuose, burokėliuose.
Prieskoninės žolelės: raudonasis dobilas, verbena.
Vėžys
Reikalingi produktai: šviesi mėsa (vištiena, neriebi kiauliena), troškintos daržovės, žuvis, jūros produktai.
Vėžiams nevalia piktnaudžiauti maistu, silpnoji šio ženklo vieta – virškinamasis traktas. Turėtumėte vengti cukraus, riebalų, krakmolo pertekliaus. Vėžiams reikalingiausi produktai – tie, kuriuose gausu baltymų, jogo, kalcio fluorido: varškė, citrusiniai vaisiai, žuvis, saldieji pipirai, kopūstai, pilno grūdo duona, žalumynai.
Prieskoninės žolelės: rozmarinas, laukinis šalavijas.
Liūtas
Reikalingi produktai: įvairių rūšių žalioji arbata, žalumynai, česnakas, džiovinti vaisiai, avietės.
Liūtams rekomenduojama dažniau valgyti citrusinių vaisių, rugių, migdolų, salotų, obuolių, slyvų, agurkų, laukinių paukščių mėsos, vištienos, sūrio, sojos, jūros produktų. Liūto valgiaraštyje neturėtų trūkti baltymų ir kuo mažiau krakmolo bei cukraus. Būtinas šio ženklo atstovams ir magnio sulfatas – jis formuoja raumenis, stimuliuoja virškinimą, stiprina nervų sistemą.
Prieskoninės žolelės: kadagys, petražolės, krapai.
Mergelė
Reikalingi produktai: kruopos, daržovės, pienas, švieži kopūstai.
Mergelės turėtų vengti sunkiai virškinimo, žarnyną apsunkinančio maisto ir gėrimų. Kavą geriau keisti arbata. Ir negalima pradėti dieną nuo angliavandenių. Mergelės turėtų vartoti daugiau baltyminių produktų: avižų, salotų, cikorijos migdolų, cukinijų, sūrio, kriaušių, datulių.
Prieskoninės žolelės: rozmarinas, valerijonas.
Svarstyklės
Reikalingi produktai: jūros gėrybės, moliūgai, ridikai.
Svarstyklėms rekomenduojami produktai, kuriuose gausu vitaminų ir mikroelementų – šviežios daržovės, vaisiai, žuvis, kepenėlės. Vengti aštrių prieskonių. Labiausiai tinka paprastas pilnavertis maistas. Valgiaraštyje turėtų netrūkti kruopų, kukurūzų, nešlifuotų ryžių, morkų, imbiero, obuolių, migdolų, persikų, žemuogių.
Prieskoninės žolelės: čiobreliai, žibuoklės.
Skorpionas
Reikalingi produktai: liesa mėsa, jūros gėrybės, riešutai, soja.
Skorpiono ženklo atstovams reikia kalcio ir fosforo turinčios žuvies, varškės, kepenėlių,taip pat įvairių aliejų, grūdų ir citrusinių vaisių, kuriuose gausu vitaminų C ir E. Jiems rekomenduojamas nekaloringas maistas, daržovės, vaisiai.
Prieskoninės žolelės: bazilikas, dilgėlės.
Šaulys
Reikalingi produktai: paukštiena, laukinių paukščių mėsa, šparagai.
Šaulio ženklui reikia nuolat papildyti B grupės vitaminų ir vitamino C atsargas. Jiems būtinas fosforas ir jodas, kurių gausu jūros gėrybėse. Jiems derėtų vengti riebaus maisto, valgyti daugiau citrusinių vaisių, veršiuko kepenėlių, kiaušinių.
Prieskoninės žolelės: mairūnas, vaistinis šalavijas.
Ožiaragis
Reikalingi produktai: paukštiena, kopūstai,šparagai, ryžiai, braškės.
Jums reikalingas maistas,kuriame apstu vitamino C ir B. Taip pat būtinas fosforas, jodas – pastarųjų gausu jūros gėrybėse. Ožiaragiams taip pat reikia nuolat papildyti organizmą vitaminais A ir E, vengti riebaus maisto, alkoholio ir šokolado. Baltymų ir druskos geriausia gauti iš liesos mėsos, lęšių, varškės, produktų, kuriuos gausu kalcio.
Prieskoninės žolelės: melisa, citrinžolė, mėlynių lapai.
Vandenis
Reikalingi produktai: pieno produktai, jūros gėrybės, žalumynai, kietieji sūriai.
Vandeniui rekomenduojama į valgiaraštį įtraukti daugiau šviežių vaisių (citrusinių, vynuogių, obuolių). Jėgas atgauti padės produktai, kuriuose gausu kalcio – piena, migdolai, žalumynai. Taip pat turėtumėte dažniau valgyti kopūstų, šparagų, morkų, grūdų produktų, imbiero.
Prieskoninės žolelės: paprastoji bitkrėslė, kraujažolė.
Žuvys
Reikalingi produktai: neriebi mėsa, žuvis, riešutai, sūris.
Žuvims neretai trūksta kalcio, todėl joms reikia daugiau pieno produktų. Taip pat dažna problema – baltymų trūkumas, dėl ko rekomenduojama valgyti žuvies, kiaušinių. Geležies atsargas papildyti padės paprikos, pomidorai, obuoliai. Taip pat organizmui bus itin naudingos jūros gėrybės, pupelės, kepenėlės.
Prieskoninės žolelės: ramunėlė, šalavijas,bruknių lapai.