REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne veltui sakoma, kad pusryčiai – svarbiausia dienos dalis. O dar malonesni jie tampa tada, kai savaitgaliais jais galite dalintis su visa šeima. Tiesa, kiekvienas pradėti rytą mėgsta nuo skirtingų patiekalų – vieniems priimtinesni saldūs, kitiems – sotūs ir sūresni. O štai Kotryna Starkienė jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ siūlys nesirinkti tik vieno – paragaukite visko!

Ne veltui sakoma, kad pusryčiai – svarbiausia dienos dalis. O dar malonesni jie tampa tada, kai savaitgaliais jais galite dalintis su visa šeima. Tiesa, kiekvienas pradėti rytą mėgsta nuo skirtingų patiekalų – vieniems priimtinesni saldūs, kitiems – sotūs ir sūresni. O štai Kotryna Starkienė jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ siūlys nesirinkti tik vieno – paragaukite visko!

REKLAMA

Šio šeštadienio laidoje žinoma moteris pristatys du naujus receptus.

„Savaitgalis – puiki proga sukviesti šeimyną prie stalo ir pasimėgauti ilgais pusryčiais! O kokie pusryčiai be šviežios duonos? Šįkart laidoje parodysiu, kaip keptuvėje išsikepti traškią duonelę – tokią, kuri pavyks kiekvienam. O prie gardžios duonelės pasiūlysiu kelis padažus: su keptomis paprikomis bei pavasariu kvepiančiomis žolelėmis“, – pasakoja ji.

Nuošalyje neliks ir tie, kurie mėgsta rytą pradėti saldžiau – jiems Kotryna siūlys citrininių keksiukų receptą. „Jie – purūs, minkšti ir labai gardūs. Pradėkime dieną kartu!“ – kviečia Kotryna.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasigaminti duonelę, pamatysite laidoje, o su smaližiais savo keksiukų receptų K. Starkienė dalijasi jau dabar.

Citrininių keksiukų receptas

Keksiukams reikės:

  • 250 g cukraus;
  • 3 citrinų;
  • 4 kiaušinių;
  • 100 g sviesto;
  • 150 g natūralaus jogurto (riebaus);
  • 220 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nuplovę citrinas, sutarkuokite jų žievelę. Tuomet į tą patį indą suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Pridėję kiaušinius, ir vėl viską gerai išmaišykite, o vėliau tą patį pakartokite ir tada, kai pridėsite jogurtą. Miltus sumaišę su kepimo milteliais, suberkite juos į cukraus ir kiaušinių plakinį. Gerai išmaišius tešlą, ten pat supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą viską išmaišykite. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir supilkite į jas tešlą. Keksiukus kepkite apie 20-30 min. 170 C temperatūroje, orkaitėje. 

O jei norėtumėte keksiukus papuošti glajumi, tuomet į dubenėlį įberkite pusę puodelio cukraus pudros ir supilkite du šaukštus citrinos sulčių. Maišykite šią masę tol, kol ji taps vientisa ir tiršta. Tuomet keksiukų paviršių pamerkite į glajų ir greitai juos apverskite, kad jis gražiai nutekėtų. Skanaus!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11 val. 30 min. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų