Jei paprasti lietiniai su varške ar mėsa jūsų namiškių jau nebestebina, pasitelkite fantaziją ir iš tų pačių produktų iškepkite lietinių pyragą.
Pagaminimui reikės:
Tešlai:
stiklinė miltų, stiklinė pieno, stiklinė vandens, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai aliejaus, šaukštelis druskos.
Įdarui:
300 g varškės, 200 g grietinės, 3 šaukštai cukraus, 2 granatai.
Užpilui:
2 kiaušiniai, 200 g grietinės, 3 šaukštai cukraus, cukraus pudros pyragui apibarstyti.
Gaminimas:
Iš visų nurodytų produktų (tešlai) užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite lietinius. Kol jie atvės, paruoškite įdarą: varškę ištrinkite su 3 šaukštais cukraus ir 200 g grietinės, išimkite granatų sėklas.
Kiekvieną lietinį aptepkite varškės mase, apibarstykite granatų sėklomis ir susukite į ritinėlį. Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su grietine ir cukrumi.
Visus lietinių ritinėlius sudėkite į pailgą kepimo formą, užpilkite kiaušinių plakiniu ir 30 minučių kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!