Jei norite neįprastos kavos, siūlome pamėgiginti Cappugiro.
Jums reikės: Sirupas 25g, pienas 100g, malta kava 7g, vanduo 50g, cukrus 30g, 6 - 8 ledo kubeliai
Gaminame: Pradžioje pasigaminame vėsų kavos kremą. Kavos puoduke paruošiame espresso kavą prileisdami jos 50ml kiekį. Paruošta kavą perpilame į mikserio indą, sudedame ledukus ir cukrų. Nedelsiant viską plakame (~2 min.) mikseriu. Gaunama vienalytė, tiršta masė be burbulų- kavos kremas.
Į aukšta taurę (~330ml talpos)įpilame pasirinkto skonio sirupo. Kavos aparate esančio garų slėgio ir garų krano pagalba pakaitiname pieną maždaug iki 70C temperatūros. Atsargiai, sluoksniuodami ant sirupo supilame pakaitintą pieną, o ant viršaus iki taurės kraštų, iš mikserio indo, užpilame sluoksnį vėsaus kavos kremo.
Skanaus!
Idėja: City cafe