• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mačiau, kaip gamino šią sriubą Oliveris. Labai patiko. Pabandžiau ir pati, bet receptas buvo labai stipriai pakeistas.

REKLAMA
REKLAMA

O ir šiaip - nemėgstu kopūstų. Bet mėgstu sūrį :) Todėl nusprendžiau - pabandysiu. Ir vos neprisėdau paragavus. LABAI skanu. Kopūstai minkštutėliai, kvapnus sultinys, itališka duona, traškūs kepinti šalavijai - viskas kuo puikiausiai. Smagu, kai pavyksta, net to nesitikint.

REKLAMA

Gaminau iš tokių produktų:

~1,7l vištienos sultinio

~850g gūžinio kopūsto

8 riekelės ciabata duonos [pirkau iš viso 3 mažas duoneles]

skiltelė česnako

alyvuogių aliejus

~200g rūkytos vištienos filė

50g ančiuvių filė

100g Emmentalio sūrio

70g "Džiugo" sūrio

druskos, pipirų

gabaliuko sviesto

šviežių šalavijo lapelių

REKLAMA
REKLAMA

O procesas toks:

Išsiverdam sultinį. Tada į jį dedam supjaustytus kopūstus ir paverdam šiek tiek. Per tą laiką galima pasiskrudinti duoną: supjaustom riekelėm, apskrudinam [galima keptuvėj be riebalų, kaip dariau aš, arba pasinaudoti skrudintuvu].

Įtrinam duoną česnaku. Beje, iš tų 8 riekučių, 2 pasiliekam nekeptas.

Imam keptuvę, įkaitinam ten kelis lašus aliejaus, dedam vištieną, ančiuvius ir šiek tiek pačirškinam.

Apvirusius kopūstus perdedam į indą, ten pat dedam ančiuvius ir vištieną, išmaišom.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sultinį kol kas paliekam ten, kur ir buvo. Sūrį susitarkuojam ir sumaišom.

Po to imam storasienį puodą [kurį galima dėti į orkaitę], ant dugno pilam šiek tiek aliejaus, dedam 2 duonos riekeles, 1/3 kopūstų mišinio, 1/4 sūrio, pašlakstom aliejum ir dedam kitą duonos sluoksnį: vėl 2 riekutės, vėl 1/3 kopūstų ir t.t.

REKLAMA

Šitaip darom tol, kol sudedam visus kopūstus. Tada dedam neskrudintos duonos riekutes,

apibarstom likusiu sūriu, pašlakstom aliejum,

papiriniam, padruskinam, supilam visą sultinį ir šaunam į orkaitę.

Kepam apie 30 min. arba kol apskrunda, 175C temperatūroj. Aš iš pradžių kepiau uždengus dangčiu.

REKLAMA

Bet jau jį nuėmus kad viskas apskrustų, supratau kad bus kažkas nepaprastai skanaus.. :)

Taip ir buvo.

O prie viso to priedas - svieste kepti šalavijo lapeliai. Taigi, keptuvėj įkaitinam sviestą, dedam ten keletą šalavijo lapelių ir pakepam. Nepersistengiam, nes gali greitai sudegti. Na, o jei nesudegė, pilam keptuvės turinį į sriubą ir gardžiuojamės.

Skanaus!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų