Mačiau, kaip gamino šią sriubą Oliveris. Labai patiko. Pabandžiau ir pati, bet receptas buvo labai stipriai pakeistas.
O ir šiaip - nemėgstu kopūstų. Bet mėgstu sūrį :) Todėl nusprendžiau - pabandysiu. Ir vos neprisėdau paragavus. LABAI skanu. Kopūstai minkštutėliai, kvapnus sultinys, itališka duona, traškūs kepinti šalavijai - viskas kuo puikiausiai. Smagu, kai pavyksta, net to nesitikint.
Gaminau iš tokių produktų:
~1,7l vištienos sultinio
~850g gūžinio kopūsto
8 riekelės ciabata duonos [pirkau iš viso 3 mažas duoneles]
skiltelė česnako
alyvuogių aliejus
~200g rūkytos vištienos filė
50g ančiuvių filė
100g Emmentalio sūrio
70g "Džiugo" sūrio
druskos, pipirų
gabaliuko sviesto
šviežių šalavijo lapelių
O procesas toks:
Išsiverdam sultinį. Tada į jį dedam supjaustytus kopūstus ir paverdam šiek tiek. Per tą laiką galima pasiskrudinti duoną: supjaustom riekelėm, apskrudinam [galima keptuvėj be riebalų, kaip dariau aš, arba pasinaudoti skrudintuvu].
Įtrinam duoną česnaku. Beje, iš tų 8 riekučių, 2 pasiliekam nekeptas.
Imam keptuvę, įkaitinam ten kelis lašus aliejaus, dedam vištieną, ančiuvius ir šiek tiek pačirškinam.
Apvirusius kopūstus perdedam į indą, ten pat dedam ančiuvius ir vištieną, išmaišom.
Sultinį kol kas paliekam ten, kur ir buvo. Sūrį susitarkuojam ir sumaišom.
Po to imam storasienį puodą [kurį galima dėti į orkaitę], ant dugno pilam šiek tiek aliejaus, dedam 2 duonos riekeles, 1/3 kopūstų mišinio, 1/4 sūrio, pašlakstom aliejum ir dedam kitą duonos sluoksnį: vėl 2 riekutės, vėl 1/3 kopūstų ir t.t.
Šitaip darom tol, kol sudedam visus kopūstus. Tada dedam neskrudintos duonos riekutes,
apibarstom likusiu sūriu, pašlakstom aliejum,
papiriniam, padruskinam, supilam visą sultinį ir šaunam į orkaitę.
Kepam apie 30 min. arba kol apskrunda, 175C temperatūroj. Aš iš pradžių kepiau uždengus dangčiu.
Bet jau jį nuėmus kad viskas apskrustų, supratau kad bus kažkas nepaprastai skanaus.. :)
Taip ir buvo.
O prie viso to priedas - svieste kepti šalavijo lapeliai. Taigi, keptuvėj įkaitinam sviestą, dedam ten keletą šalavijo lapelių ir pakepam. Nepersistengiam, nes gali greitai sudegti. Na, o jei nesudegė, pilam keptuvės turinį į sriubą ir gardžiuojamės.
Skanaus!