Panašių suši galima paragauti keletoje Vilniaus japoniškų resotanų. Tačiau ar ne įdomiau pasidaryti namuose?
Reikės:
1 stiklinės ryžių
2 stiklinių pieno
2 šaukštų cukraus
Kokoso drožlių
Vaisių: kivi, kriaušių, mandarinų ar kitų.
Ryžius verdame taip, kaip įprastiems sušiams - galima truputį pamirkyti šaltame vandenyje (10 min.), vėliau nupilame, užpilame pienu, suberiame cukrų, užverdame, paverdame ant mažos ugnies 10 min, išjungiame ir išbrinkime. Jei naudosite specialius desertinius ryžius, išvirkite juos pagal instrukcijas ant pakelio.
Imame bambukinį kilimėlį ir jį apvyniojame maistine plėvele. Ant jos plonu sluoksniu paskleidžiame pusę ryžių. Per jų vidurį "takeliu" dedame norimus vaisius, supjaustytus juostelėmis. Kilimėlio pagalba suši suvynioje, kiek paspausdami, kad geriau suliptų. Atsargiai atvyniojame kimilėlį, stalo paviršių pabarstome kokosų drožlėmis ir apvoliojame jose ritinėlį. Dedame kelioms valandoms į šaldytuvą, prieš patiekiant supjaustome gabalėliais.