„Picą ruošėme taip, kad ir atvėsusi ji būtų skani“, - patikino rekordo iniciatorius, restorano „Floros simfonija“ bendraturtis Henrikas Tautkus.
Picai pagaminti prireikė 15 kilogramų aukščiausios rūšies miltų, 8 kilogramų pievagrybių, 6 kilogramų saliamio, 6 kilogramų šoninės, po 3 kilogramus baltųjų ir raudonųjų svogūnų, 6 kilogramų kumpio, 3 kilogramų paprikos, 15 kilogramų sūrio, 6 kilogramų alyvuogių.
Paruošiamieji darbai ir rekordinio gaminio kepimas užtruko apie 4 valandas.
Vėliau pica buvo supjaustyta ir pristatyta į Šilainių bažnyčią, kur vakare vyks „Caritas“ inicijuotas šventinis renginys.
„Picomis lepinuosi nedažnai ir visuomet atkreipiu dėmesį į sudėtinių dalių kokybę. Gardžiausi, žinoma, yra namuose arba tikrai patikrintų meistrų ruošti užkandžiai, nes tuomet tiksliai žinai, kokių ir kiek sudėtinių dalių buvo panaudota juos gaminant“, - sakė M. Mickevičius – Mino.
Pirmą kartą rekordinė pica kepta 2009 – aisiais. Tuomet Palangoje, šalia J.Basanavičiaus gatvės įsikūrusioje kavinėje „Floros simfonija“ paruošto gardėsio skersmuo siekė 2 metrus 4 centimetrus. Rekordą užfiksavo agentūra „Factum“.
2010 – aisiais rugsėjo 1-osios proga Klaipėdos „Akropolyje“ įsikūrusi „Can Can“ picerija iškepė rekordinę 2,5 metrų skersmens picą.
Lietuvos rekordų knygoje užfiksuota ir storiausia pica. 5,9 cm storio ji iškepta Vilniaus picerijoje „Fokus pica“ 2010 – aisiais.
Didžiausios pasaulyje picos skersmuo siekia 37 metrus 4 centimetrus.