REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Ligoninė (nuotr. 123rf.com)

„Pagaliau galiu džiaugtis gyvenimu“, – taip savo pasakojimą pradeda kaunietė Rita. Prieš pusmetį moteriai buvo atlikta delikati operacija, apie kurią tuo metu nežinojo net artimiausi jos žmonės.

4

„Pagaliau galiu džiaugtis gyvenimu“, – taip savo pasakojimą pradeda kaunietė Rita. Prieš pusmetį moteriai buvo atlikta delikati operacija, apie kurią tuo metu nežinojo net artimiausi jos žmonės.

REKLAMA

Rita atvira – kalbėti apie problemą ją paskatino pačios patirtis, nes ieškodama informacijos, kaip galėtų sau padėti, suprato, kad Lietuvoje lytinių organų operacijos yra tarsi tabu, rašo pranešime spaudai.

„Man buvo atlikta mažųjų lytinių lūpų operacija. Žinau, kad Lietuvoje ne viena moteris susiduria su šia problema, ypač po gimdymo. Taip nutiko ir man. Susilaukusi vaikelio pastebėjau, kaip pasikeitė mano lytinių lūpų išvaizda, jos tapo asimetriškos. Ėmiau drovėtis. Vėliau atsirado ir nepatogumai dėvint kelnes. O tada pastebėjau, kad imu vengti važiuoti dviračiu, nes ima perštėti lytines lūpas“, – pasakoja trisdešimt penkerių Rita.

Paskutiniu lašu, privertusiu moterį susimąstyti apie plastinę operaciją, tapo pasiruošimas šeimos atostogoms. Apatinių rūbų parduotuvėje besimatuodama maudymosi kostiumėlio kelnaites Rita pamatė, kad jos problemą jos stipriai paryškina.

REKLAMA
REKLAMA

„Grįžau namo, įsijungiau kompiuterį ir ėmiau ieškoti informacijos. Gerai, kad moku anglų kalbą. Kitaip būčiau puolusi į visišką neviltį, nes rasti naudingą informaciją lietuvių kalba sekėsi sunkiai. Bet akis užkliuvo už plastinės chirurgijos gydytojos Ingos Guogienės interviu apie lytinių organų plastiką. Tada iškart supratau, kad žūtbūt turiu pasikalbėti su šia gydytoja“, – prisimena Rita.

REKLAMA

Po pirmojo susitikimo su „Fi Clinica“ dirbančia plastinės chirurgijos gydytoja kaunietei suteikė viltį, kad jos problema gali būti labai paprastai išsprendžiama.

„Man buvo labai svarbu, kad gydytoja Inga Guogienė yra moteris. Pas specialistą vyrą nebūčiau net ėjusi, nes kalbėti su moterimi apie moteriškas problemas man atrodė paprasčiau. Po apžiūros buvo aptartos operacijos detalės. Gydytoja papasakojo apie jos naudojamą unikalią pjūvių bei žaizdų siuvimo metodiką, kurios dėka neprarandamas jautrumas. Buvau prisiklausiusi mitų, kad lytinės lūpos labai sunkiai gyja ir kad mylėdamasi nejausiu malonumo. Tačiau nutariau pasikliauti specialiste, o ne gandais“, – pasakoja Rita.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris prisipažįsta – operacijos dieną ją ėmė nerimas, mat labiausiai bijojo ne pačios operacijos, o operacinėje išvysti vyrą.

„Gal aš esu per daug drovi, bet tokia operacija man yra per delikati, kad aplink mane sukiotųsi gydytojas ar anesteziologas vyras. Todėl iškart pasidarė ramiau sužinojus, jog manimi nuo pat pradžių iki pabaigos rūpinsis išskirtinai moteriška operacinės komanda“, – sako kaunietė.

Po operacijos naktį praleidusi klinikoje, kitą dieną moteris buvo išleista namo.

„Nurodymai buvo labai aiškūs – nuolat kruopščiai prižiūrėti bei dezinfekuoti pjūvio vietą. Po poros mėnesių, kai prasideda žaizdos randėjimas, atsargiai pradėti lytinius santykius, nepamirštant gausaus lubrikanto kiekio“, – intymiomis detalėmis dalinasi Rita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjus pusmečiui po atliktos operacijos, moteris neslepia džiaugsmo ir prisipažįsta, kad išsprendusi savo problemą drąsiau apie tai ėmė kalbėti ir su savo draugėmis. Atviri moteriški pokalbiai ją labai nustebino – pasirodo, didžioji dauguma Ritos draugių taip pat turi mažųjų lytinių lūpų problemų, tačiau su jomis buvo tarsi susitaikiusios, nes tiesiog nežinojo, jog operacija gali pataisyti situaciją.

Ritai antrina ir jai operaciją atlikusi plastinės chirurgijos gydytoja, mokslų daktarė Inga Guogienė. „Lytinių lūpų plastika yra tarsi tabu Lietuvoje. Dažniausiai moterys ryžtasi kreiptis į specialistą po pokalbio su draugėmis, kurios jau yra pasidariusios tokias operacijas“, – pasakoja specialistė.

REKLAMA

Pasak dr. Ingos Guogienės, apie lytinių lūpų plastiką kalbama tikrai per mažai. Turėdamos bėdą, kuri gali būti ir įgimta, ir atsiradusi po gimdymo ar traumų, moterys jaučia didžiulį diskomfortą – negali dėvėti kelnių, aktyviai sportuoti, nes ant lytinių lūpų atsiranda žaizdelių. Taip pat moterys ima drovėtis savo kūno bei vengti lytinių santykių.

„Pas mane ateina ir jaunos merginos, kurios prisipažįsta negalinčios susirasti gyvenimo partnerio, nes tiesiog bijo suartėti. Taip pat ir moterys, turinčios šeimas, vengia lytinių santykių su savo antrosiomis pusėmis. Tad įvairaus amžiaus moterys, turėdamos mažųjų lytinių lūpų problemų, patiria didžiulį tiek psichologinį, tiek emocinį, tiek fizinį diskomfortą“, – sako ji.

REKLAMA

Į plastinės chirurgijos gydytoją Ingą Guogienę moterys kreipiasi ir dėl krūtų, pilvo, makšties, tarpvietės plastikos. Paprasčiausia ir populiariausia procedūra, kuri atliekama lazeriu, skirta lytinio gyvenimo gerinimui. Jo pagalba po gimdymo atstatoma, siaurinama makštis, didinamas lytinis jautrumas, gydomas šlapimo nelaikymas. Vos pusvalandį trunkanti procedūra gali išvaduoti moterį nuo ją kamuojančių lytinių problemų bei sugrąžinti bei pagerinti lytinio gyvenimo kokybę.

Norėdama moterims padėti spręsti intymias problemas, plastinės chirurgijos gydytoja dr. Inga Guogienė subūrė moterišką operacinės komandą, kuri kiekviena paciente rūpinasi vos pravėrus klinikos duris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu moteris ir tikrai suprantu, kad ne visos yra drąsios nusirengti prieš vyrą gydytoją ir pasipasakoti savo intymiausias problemas. Todėl labai norėjau, kad visos mano pacientės jaustųsi maksimaliai gerai žinodamos, jog jomis rūpinsis vien moterys“, – sumanymu dalinasi pastinės chirurgijos gydytoja.

Prieš pusmetį mažųjų lytinių lūpų operaciją patyrusi Rita dabar nevaržoma gali mėgautis intymiu gyvenimu, nesidrovėti savo kūno vilkėdama maudymosi kostiumėlį, nejausti diskomforto intensyviai sportuojant.

„Aš kalbu apie savo bėdą todėl, kad įkvėpčiau kitas moteris nebijoti ieškoti pagalbos, nebijoti konsultuotis su plastinės chirurgijos gydytoja Inga Guogiene ir nepabijoti ryžtis operacijai. Galiu patvirtinti – toks, atrodytų, slaptas moteriškas dalykėlis gyvenimo kokybę pakeičia kardinaliai“, – džiaugiasi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų