FAO duomenimis, daugiausia atpigo cukrus (17,1 proc.), pieno produktai (14,5 proc.) ir augaliniai aliejai (10,7 proc.). Grūdų kainos sumažėjo 2,4 proc., o mėsa atpigo 1,1 proc.
Sausio 10 d. britų nepriklausoma inžinerijos grupė "The Institution of Mechanical Engineers" (IME) paskelbė ataskaitą, kad 30-50 proc. visų pasaulyje pagaminamų maisto produktų (1,2-2 mlrd. tonų) prarandama dėl neefektyvaus derliaus surinkimo, saugojimo ir transportavimo. IME paskaičiavo, kad taip išmetama daugmaž pusė produkcijos, kurią perka JAV ir Europos šalys. Šiai produkcijai pagaminti sunaudojama iki 550 mlrd. kubų vandens per metus. IME specialistai, atsižvelgdami į augančią Žemės populiaciją, tokią situaciją pavadino tragiška.
2013 m. maisto produktų kainos išliks aukštos, bet rinkos situacija bus stabilesnė nei 2012-aisiais, kai dėl vasarą stipriai pakilusių kainų buvo baiminamasi naujos maisto krizės.
"Kainos yra aukštos ir 2013-2014 metais liks aukštos", - telefonu agentūrai "Reuters" sakė FAO ekonomistas Abdolreza Abbassian. "Jei oro sąlygos bus normalios, situacija rinkoje bus ramesnė", - teigė jis.