Naujausi mėsos produktų tyrimai parodė, jog lietuviškų gaminių kokybė yra aukštesnė už įvežtinę, rašo dienraštis „Klaipėda“.
Didesnė maistinė vertė
Daugiausia mėsos gaminių neatitiko nustatytų kokybės rodiklių reikalavimų pagal drėgmės kiekį. Kai kurie gamintojai į aukščiausios rūšies produktus deda krakmolo, gamybai naudoja žaliavas, turinčias daug riebalų.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nustatė, kad Lietuvoje pagamintų mėsos gaminių vidutinė maistinė vertė yra didesnė nei lenkiškų dėl santykinai didesnio baltymų ir mažesnio riebalų kiekio ištirtuose mėsos gaminiuose, rašo dienraštis „Klaipėda“.
Mažina savikainą
Anot Klaipėdos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Antano Baužos, mėsos gamyboje naudojant įvairius papildus produkto savikaina atpinga, o gaminiai parduodami brangiai.
Pasak viršininko, tokie produktai nėra kenksmingi žmogaus sveikatai, tačiau jie neturėtų būti parduodami kaip aukštos rūšies gaminiai. Informacija apie produkto sudėtį privalo būti pateikta ant įpakavimo.
A.Bauža svarstė, jog kartais tai gali būti tiesiog techninis neapsižiūrėjimas. Taupumo sumetimais gamintojai naujai produkcijai tiesiog naudoja senas pakuotes, rašo dienraštis „Klaipėda“.