REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį pranešė apie naujo žaidėjo atėjimą į Lietuvos mažmeninės prekybos rinką.  TV3.lt šaltiniai patvirtino, kad investicijas planuoja vokiečių mažmenininkas „Rewe group“, kuriam šiuo metu priklauso daugiau nei pusė prekybos tinklo „Iki“ akcijų. 

Premjeras Saulius Skvernelis savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį pranešė apie naujo žaidėjo atėjimą į Lietuvos mažmeninės prekybos rinką.  TV3.lt šaltiniai patvirtino, kad investicijas planuoja vokiečių mažmenininkas „Rewe group“, kuriam šiuo metu priklauso daugiau nei pusė prekybos tinklo „Iki“ akcijų. 

REKLAMA

Tokią informaciją jo patarėjas Lukas Savickas BNS patvirtino, kad premjeras susitiko su „Rewe“ atstovais. Anot jo, „Rewe“ padidino savo dalį bendrovėje „Palink“ nuo mažiau nei 50 proc. iki maždaug 94 proc. ir planuoja plėtrą Lietuvoje.

„Buvo vieno didžiausių prekybos tinklų atstovo, valdybos nario, atsakingo už šitą regioną atvykimas. Atsiliepimas į tą laišką (premjero kvietimą investuoti Lietuvoje – BNS), kuris buvo parodytas pačiai valdybai, ir nusiteikimas keisti iš esmės strategiją, tai yra ne uždarinėti savo parduotuves, tapti kontrolinio akcijų paketo savininku (....) ir daryti plėtrą tais pačiais principais, kur „Rewe Group“ tinklai daro daugelyje Europos valstybių“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas mus labai tenkina ir džiugina, nes kalbama apie konkurencijos didinimą ir dideles investicijas į Lietuvą“, – pridūrė jis.

Premjeras pabrėžė, kad Vyriausybė neatsisako savo planų stiprinti vidutinio ir smulkaus bei šeimų prekybos verslą.

REKLAMA

„Nematau čia grėsmės. Dar daugiau, kalbant apie tas patirtis, kurios yra kitose Europos valstybėse, kur daro „Rewe Group“, būtent yra stiprinimas gamintojų, tiekėjų kooperaciją, vietinių gamintojų skatinimas. Ir tai labai svarbus požiūris, kad vietiniam verslui yra skiriamas prioritetas. Mus toks požiūris tenkina“, – tvirtino S. Skvernelis.

Premjeras šiemet rugsėjį pakvietė 12 Europos didžiųjų prekybos tinklų investuoti Lietuvoje. Tuomet teigta, kad sąraše yra prekybos tinklai, veikiantys Europoje ir kitur, tačiau jų pavadinimai nebuvo atskleidžiami. S. Skvernelis trečiadienį neatsakė, kiek sulaukė atsakymų į išsiųstus kvietimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Neskubėkime, kiekviena naujiena, kuri yra, ji bus jums paskelbta. Puikiai suprantate, kad pats investuotojas, kuris ketina investuoti, apsisprendžia, kada gali būti skelbiamos detalės, kada gali būti skelbiamos datos, kada gali būti skelbiami pavadinimai. Taip buvo su visais investuotojais, iki paskutinės minutės, kol nebuvo sutarta paviešinti, turbūt nebuvo nė apie vieną stambų investuotoją Lietuvoje mes nežinojome“, – sakė premjeras.

„Palink“ generalinis direktorius Gerardas Rogas sako, jog artimiausiu metu ketinama ir toliau stiprinti „Iki“ pozicijas Lietuvoje. Per dvejus metus šalyje planuojama atidaryti 20 naujų „Iki“ parduotuvių ir rekonstruoti apie 50 esamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Naujos investicijos rodo, kad judame teisinga linkme ir turime daug potencialo“, – pranešime spaudai sakė G. Rogas.

„Esame įsitikinę, kad šis žingsnis dar labiau sustiprins „Iki“ prekybos tinklo poziciją Lietuvoje ir padės užtikrinti dar didesnį pirkėjų ir mūsų darbuotojų pasitenkinimą“, – pranešime spaudai sakė „Rewe“ International“ valdybos narys Januszas  Kulikas.

„Galiu pasidžiaugti, kad didelę patirtį turinti ir tokios apimties verslo grupė apsisprendė investuoti bei plėsti savo verslą Lietuvoje. Gavau asmeninį patikinimą, kad skaidrios ir visiems vienodos taisyklės yra pagrindas ilgalaikėms investicijoms“, – tvirtina S. Skvernelis.

REKLAMA

„Lietuvos mažmeninės prekybos rinka yra patraukli užsienio investuotojams. Šiandien susitikau su vienu iš jų, atsiliepusiu į rugsėjį išsiųsta mano kvietimą didžiausiems Europos prekybos tinklams.

Tai – daugiau nei 15 tūkst. parduotuvių valdanti įmonių grupė, kurioje dirba daugiau nei 350 tūkstančių darbuotojų ir kurios pajamos pernai viršijo 57 milijardus eurų.

Trečiadienio popietę šaltiniai patvirtino, kad kalba eina apie mažmeninės prekybos bendrovę „Rewe group“, kuri Vidurio ir Rytų Europoje valdo parduotuves „BILLA“. „Rewe group“ apyvarta 2017 m. pakilo iki 57, 8 mlrd. Eur. , o bendras parduotuvių skaičius pasiekė 15 313.

Tiesa, „Rewe group“ nėra visiška naujokė Lietuvos rinkoje. Jai priklauso 55, 58 proc. „Iki“ tinklo akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų