REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 1 dieną Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ įsigijo 2 proc. didžiausios Europoje elektros biržos „Nord Pool Spot“ akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

2 proc. „Nord Pool Spot“ akcijų įsigijo ir Estijos elektros perdavimo sistemos operatorius „Elering“. Teisę įsigyti 2 proc. „Nord Pool Spot“ akcijų turės ir Latvijos elektros perdavimo sistemos operatorius „Augstsprieguma T+kls“, kai Latvijoje pradės veikti „Nord Pool Spot“ prekybos zona.

REKLAMA

Trijų Baltijos šalių elektros perdavimo sistemos operatoriams tapus „Nord Pool Spot“ akcininkais, dabartiniai akcininkai „Statnett“ (Norvegija) ir „Svenska Kraftnat“ (Švedija) turės po 28,2 proc. akcijų, o „Energinet.dk“ (Danija) ir „Fingrid" (Suomija) – po 18,8 proc. akcijų.

Ketinimų protokolas dėl Baltijos valstybių dalyvavimo elektros biržos „Nord Pool Spot" akciniame kapitale ir valdyme pasirašytas šių metų balandį.

REKLAMA
REKLAMA

Keturi Šiaurės šalių elektros perdavimo sistemų operatoriai Baltijos šalių įsitraukimą į „Nord Pool Spot" akcinį kapitalą vertina kaip reikšmingą ir natūralų žingsnį siekiant Baltijos šalių elektros rinkų sujungimo.

Baltijos valstybių įsitraukimas į elektros biržos „Nord Pool Spot“ akcinį kapitalą yra strateginė investicija, kuri suteikia teisę šalims atstovauti savo interesams ir dalyvauti sprendimų priėmimo procese. Tai taip pat leis Baltijos šalims prisidėti prie „Nord Pool Spot“ verslo plėtros regioniniu bei Europos elektros energijos rinkos mastu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų