REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parduotuvės yra įpareigotos valdyti pirkėjų srautus taip, kad nesusidarytų grūstys ir būtų išlaikomi saugūs atstumai. Tai mėginę daryti „Lidl“ darbuotojai sako sulaukę papeikimų ir vadovybės raginimų suleisti visus pirkėjus. Bendrovė tai neigia ir sako, kad įvyko „nesusikalbėjimas“.

Parduotuvės yra įpareigotos valdyti pirkėjų srautus taip, kad nesusidarytų grūstys ir būtų išlaikomi saugūs atstumai. Tai mėginę daryti „Lidl“ darbuotojai sako sulaukę papeikimų ir vadovybės raginimų suleisti visus pirkėjus. Bendrovė tai neigia ir sako, kad įvyko „nesusikalbėjimas“.

REKLAMA

Portalo skaitytoja Ieva (vardas ir pavardė redakcijai žinoma), dirbanti „Lidl“ parduotuvėje viename iš mažesnių šalies miestų.

Jos teigimu, ketvirtadienį ryte pamainoje dirbusiems darbuotojams buvo skirti tarnybiniai papeikimai už tai, kad į parduotuvę leido tik po kelis pirkėjus.

„Ryte prie parduotuvės susirinko didelė minia žmonių. Mes stengėmės į parduotuvę leisti po kelis žmones, kaip dabar reikalauja nurodymai. Po kelių valandų sulaukėme vadovybės skambučio, kad suleistume vienu kartu visus lauke laukiančius žmones.

Mums dirbantiems yra baisu, nes tinkamos apsaugos mums nėra suteikiamos. Kaukėmis turime pasirūpinti patys, nors jų niekur negalima nusipirkti. Jeigu neturime, liepė rištis nors ir skareles. Esame gavę kelis apsauginius šalmus su skydu, tačiau jais dalintis turi visas personalas“, – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Ypač didelis informacijos srautas

Paprašytas pakomentuoti tokį nusiskundimą, „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta sakė suprantantis, kad šiuo laikotarpiu gali kilti papildomų įtampų ir nesusikalbėjimų, nes visi dirba padidinto streso sąlygomis.

REKLAMA

„Tačiau noriu patikinti, kad dėl tokio dalyko, kaip pirkėjų srautų valdymas, jokie tarnybiniai papeikimai negali būti, nėra ir nebus skiriami. Akivaizdžiai įvyko nesusikalbėjimas, galbūt dėl ypač didelio informacijos srauto pastaruoju metu. Pasitaisysim“, – žadėjo jis.

V. Lopeta taip pat tikino, kad pastaruoju metu įmonė kruopščiai analizuoja pirkėjų srautus ir skiria papildomo dėmesio tam, kad parduotuvėje jie laikytųsi saugaus atstumo, o srautui išaugus, jis būtų papildomai ribojamas.

Departamento vadovas taip pat informavo, kad atsižvelgus į padidėjusius darbo krūvius, kovo mėnesį trigubai buvo padidinti motyvaciniai priedus visų „Lidl“ parduotuvių ir logistikos centro, įsikūrusio Kaune, darbuotojams. 

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai šis motyvacinis priedas esą siekia 65 eurus, o visą kovą dirbusiems darbuotojams jis didės iki 200 eurų, dirbusiems nuo kovo 18 iki mėnesio pabaigos – iki 130 eurų.

Anot pašnekovo, iki karantino pabaigos tinklo parduotuvės dirba nuo 9 iki 20 val., tad ir pats darbo laikas darbuotojams yra sutrumpintas. Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, bendrovėje lanksčiai dėliojami darbo grafikus, kad nekiltų rūpesčių darbuotojams, namuose turintiems mažamečių vaikų. 

„Parduotuvėse taip pat pastarosiomis savaitėmis yra diegiamos vis naujos prevencinės priemonės, apsaugančios tiek darbuotojus, tiek pirkėjus. Visos parduotuvės yra gavusios apsauginių veido skydų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, šių kaukių užsakėme daugiau ir netrukus į parduotuves pristatysime papildomai. Taip pat montuojame apsaugines plastiko pertvaras tarp kasininkų ir pirkėjų. Artimiausiu metu turime gauti ir skirti apsauginių kaukių ir kitiems darbuotojams, darome viską, kad tas procesas būtų kuo greitesnis“, – apie darbuotojų saugą kalbėjo V. Lopeta.

Kokios darbuotojų teisės

Valstybinė darbo inspekcija kategoriškai vertino tai, kad darbuotojams, kurie laikosi reikalavimų, galimai taikomos nuobaudos.

„Tai nėra ir negali būti laikoma darbo pareigų pažeidimu. Jeigu toks papeikimas (nors Darbo kodeksas tokios drausminės nuobodaus nenumato) darbuotojui sukelia teisines pasekmes, jis gali kreiptis į Valstybinę darbo inspekciją.

REKLAMA

Darbdavys privalo darbuotojams užtikrinti saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas bei aprūpinti darbuotojus būtinosiomis apsaugos priemonėmis.

Jeigu darbdavys nesudaro saugių darbo sąlygų, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą ir nedelsdamas raštu pranešti darbdaviui atsisakymo dirbti priežastis. Pagrįstas darbuotojo atsisakymas dirbti negali būti laikomas jo darbo pareigų pažeidimu“, – rašoma inspekcijos atsiųstame komentare.

Kaip jau skelbta, sveikatos apsaugos ministro sprendimu, parduotuvėse turi būti laikomasi papildomų priemonių. 

Turi būti ne tik reguliuojamas pirkėjų srautas, prie kasų tarp jų turi būti išlaikomas bent 1 m atstumas, jei kasos įrengtos arčiau viena kitos, turi veikti kas antra iš jų. Pirkinių krepšeliai ir vežimėliai turi būti nuolat dezinfekuojami.

Patiems pirkėjams rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes ar bent uždengti burną ir nosį skarele ar šaliku, mūvėti vienkartines pirštines.

Žiūrėkite įrašą, kuriame matosi Vilniuje prie „Lidl“ nutįsusios pirkėjų eilės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų