REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno rajono valdžia neteisėtai pripažino įmonę „Ekonovus“ atliekų tvarkymo konkurso nugalėtoja, todėl jo rezultatai turi būti anuliuoti, patvirtino teismas.

Kauno rajono valdžia neteisėtai pripažino įmonę „Ekonovus“ atliekų tvarkymo konkurso nugalėtoja, todėl jo rezultatai turi būti anuliuoti, patvirtino teismas.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas spalio 29 dieną paliko galioti Kauno apygardos teismo rugpjūčio 19 dienos nutartį – teismas savivaldybės sprendimą konkurso nugalėtoja paskelbti „Ekonovus“ pripažino neteisėtu.

Ieškinį teismui pateikė kita konkurso dalyvė įmonė „Kauno švara“. Ginčas kilo dėl to, ar į kainą turi būti įtrauktos didžiagabaričių ir bešeimininkių atliekų priėmimo kainos Lapių sąvartyne. 

„Kauno švara“ konkurse pateikė 332 tūkst. eurų mažesnę kainą nei „Ekonovus“, tačiau iš jo buvo eliminuota, nes į kainą neįtraukė šių atliekų priėmimo kainos.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios instancijos teismas nusprendė, kad savivaldybė nereikalavo, jog tiekėjai į pasiūlymo kainą privalo įskaičiuoti atliekų priėmimo į sąvartynus įkainius, be to, konkurso sąlygos nebuvo visiškai aiškios. Šią išvadą patvirtino ir Apeliacinis teismas.

REKLAMA

Pasak teismo, kadangi šios atliekos nepatenka į konkurso objektą, tokių atliekų priėmimo sąvartyne mokesčių negali mokėti tiekėjai.

Pirmosios instancijos teismas taip pat buvo atmetęs savivaldybės argumentus, kad į kainą neįtraukdama atliekų priėmimo į sąvartynus įkainio, „Kauno švara“ tapo konkurencingesnė.

Kaip liepą rašė portalas kaunas.kasvyksta.lt, paskutinis konkursas, kai savivaldybė pasirašė sutartį su atliekų surinkėjais, įvyko 2007 metais. Iki šiol buvo paskelbti dar trys konkursai, kurie dėl skirtingų priežasčių nė karto nesibaigė sutarties pasirašymu.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl savo paslaugas įmonė „Ekonovus“ visą šį laiką teikė ir tebeteikia 2007 metų sutartyje įtvirtintais įkainiais, kurie, anot „Kauno švaros“, yra kur kas didesni nei dabartinėje rinkoje.

„Ekonovus“ veikia Vilniuje, taip pat Kauno, Klaipėdos rajonuose ir kituose Lietuvos miestuose.

Registrų centro duomenimis, įmonės akcijas valdo „Dojus“ grupės savininkai Pranas, Donatas ir Justina Dailidės, dalis akcijų taip pat priklauso „Dojaus“ grupei bei bendrovei „Avesko recycling“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų