REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbi žinia vairuotojams: Klaipėdoje net minimaliai negalima viršyti leistino greičio. Čia paskelbta nulinės tolerancijos akcija. Greičio matuokliai fiksuoja net 51 kilometro per valandą greitį, ir už tai vairuotojų laukia atsakomybė.

Svarbi žinia vairuotojams: Klaipėdoje net minimaliai negalima viršyti leistino greičio. Čia paskelbta nulinės tolerancijos akcija. Greičio matuokliai fiksuoja net 51 kilometro per valandą greitį, ir už tai vairuotojų laukia atsakomybė.

REKLAMA

Šiuo metu Klaipėdoje nuolat veikia 7 greičio matuokliai. Jei bent pro vieną iš jų skuosite didesniu nei 50-ties kilometrų per valandą greičiu – būsite nubausti. Tokią naujovę vairuotojams parengė pareigūnai.

„Klaipėdos miesto stacionarūs greičio matuokliai pradeda fiksuoti važiavimo greitį nuo 1 km per valandą viršijantį automobilį. Tai reiškia, jeigu automobilio vairuotojas važiuoja 51-52 km per valandą greičiu Klaipėdos mieste, jis jau bus užfiksuotas stacionare greičio matavimo sistema“, – perspėjo Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Taip norima keisti vairuotojų įpročius ir mažinti avaringumą. Klaipėdoje per 5 šių metų mėnesius užregistruotos 75 avarijos, o kiekvieną savaitę užfiksuojama po daugiau nei 1 tūkst. greičio viršijimo atvejų. Sudrausminti siekiama ir motociklų vairuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – paskutinė nelaimė. Kaip žinote, motociklo vairuotojas, atsitrenkęs į lengvojo automobilio šoną, žuvo. Iš tikrųjų tai buvo, net ir vizualiai galime pasakyti, kad važiavimo greitis buvo kur kas didesnis negu leistinas. Tai šioje vietoje – taip, yra, be abejo, ir problemos su dviratėmis transporto priemonėmis, su motociklistais“, – tikino Kelių policijos tarnybos viršininkas.  

REKLAMA

Pirmąją akcijos dieną uostamiestyje užregistruota daugiau kaip pusšimtis pažeidėjų, tačiau baudų sulauks ne visi.

„Aišku, už tokį menkavertį, ten nuo 2-3 iki 10 km per valandą viršytą greitį mes nubausime tik įspėjimu. Kadangi įstatymas mums leidžia nubausti įspėjimu. Piniginės baudos jis tikrai negaus. Bus surašomas tas pats protokolas, taip pat jis atsižymės registre, kad jis jau yra baustas už kelių eismo taisykles“, – sakė Mindaugas Džermeika.

Greičio viršijimas nuo 10 iki 20 km per valandą garantuoja baudą iki 30- eurų. Viršijus greitį daugiau nei 50 km per valandą skiriama bauda iki 550 eurų, o neturintiems teisių – iki 700 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdietė Ernesta nemano, kad baudos gali pakeisti vairuotojų požiūrį į saugų eismą.

„Tas ir yra juokingiausia, kad tu matai, kad vairuotojai pristabdo, pavažiuoja 10 metrų nustatytą riba, o po to lekia „gazas-dugnas“. Reiškia – neveikia žmonų psichologijos tie aparatai, tiesiog, mes bandome save ir valstybę apgauti. Viskas turėtų prasidėti nuo mokyklos, nuo šeimos, nuo pavyzdžio“, – įsitikinusi vairuotoja.

Kiti klaipėdiečiai nulinės tolerancijos akciją mieste jau pajuto: eismas itin sulėtėjo.

„Ant naujo tilto, ten kur stovi naujas skaitmeninis radaras, tai visi net ant 40 km per valandą važiavo, taip tvarkingai kad … nes paklaidos nėra faktiškai, taip kad niekas nenori gauti baudų, visi tvarkingai važiuoja“, – sakė kalbintas vairuotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas gerai. Aš galvoju, turi būti kažkas. Jeigu tokie įstatymai, žmonės dažnai įstatymų nesilaiko, tai tokios prevencinės priemonės reikalingos, nes visas miestas sulėtėja stipriai“, – antrino kitas pašnekovas.

Minimaliai viršyti greičio Klaipėdoje nebus galima paskutiniąsias birželio ir liepos savaites. Taip pat rugpjūčio viduryje bei pirmosiomis rugsėjo savaitėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų