REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas demonstruoja savo šalies karinę galią ir paviešino nuotraukas, kuriose užfiksuotas prie dešimčių balistinių raketų, kartu su savo dukra.

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas demonstruoja savo šalies karinę galią ir paviešino nuotraukas, kuriose užfiksuotas prie dešimčių balistinių raketų, kartu su savo dukra.

REKLAMA

Neoficialiais duomenimis, Kim Chu-ae gali būti apie 12-13 metų. Tai jau antras oficialus viešas Šiaurės Korėjos lyderio dukters parodymas – pirmą sykį ji buvo paviešinta praėjusių metų lapkritį.

Abu sykius Kim Jong Uno dukra parodyta balistinių raketų paleidimo ar apžiūros metu.

Pietų Korėjos naujienų agentūros „Yonhap“ teigimu, Šiaurės Korėja gali turėti 19-60 branduolinių galvučių. Komentuodami Kim Jong Uno karingus pareiškimus Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovai pareiškė, kad bet koks kaimyninės šalies bandymas panaudoti branduolinį ginklą baigtųsi režimo griūtimi.

2023 metais žada nepaprastai sustiprinti karinius raumenis

Kim Jong Unas neseniai paragino „eksponentiškai didinti“ Šiaurės Korėjos branduolinį arsenalą, įskaitant masinės gamybos taktinius branduolinius ginklus ir naujas raketas atsakomiesiems branduoliniams smūgiams, praėjusią savaitę pranešė valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Pchenjane baigiantis svarbiam partijos susitikimui, Kim Jong Unas sakė, kad šalis 2023 metais privalo „nepaprastai sustiprinti karinius raumenis“, reaguodama į JAV ir Pietų Korėjos „priešiškumą“, paskelbė oficialioji naujienų agentūra KCNA.

REKLAMA

Pareiškęs, kad Vašingtonas ir Seulas siekia „izoliuoti ir dusinti“ Šiaurės Korėją, Kim Jong Unas sakė, kad Pchenjanas sutelks dėmesį į „masinės gamybos taktinius branduolinius ginklus“ ir kurs „dar vieną tarpžemyninių balistinių raketų sistemą, kurios pagrindinė misija bus greitas atsakomasis branduolinis smūgis“.

Šie tikslai yra 2023 metų branduolinės ir gynybos strategijos „pagrindinė orientacija“, sakoma pranešime.

2022 metais karinė įtampa Korėjos pusiasalyje smarkiai išaugo, Šiaurės Korėjai kone kiekvieną mėnesį vykdant draudžiamus ginklų bandymus, įskaitant savo moderniausios tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurės Korėja priėmė įstatymą, leidžiantį jai atlikti prevencinį branduolinį smūgį ir skelbiantį jos, kaip branduolinį ginklą turinčios valstybės, statusą negrįžtamu.

Rekordinius, kalbant apie ginklų bandymus, metus Pchenjanas užbaigė šeštadienį ryte paleisdamas tris artimojo nuotolio balistines raketas. Anksti sekmadienį buvo įvykdytas dar vienas bandymas, pranešė Pietų Korėjos kariškiai.

KCNA sekmadienį pranešė, kad tai buvo „superdidelių salvinės raketų ugnies sistemų bandymai“.

Atskirame KCNA pranešime cituojami Kim Jong Uno žodžiai, kad visa Pietų Korėja tapo pasiekiama šiais ginklais, galinčiais nešti taktines branduolines galvutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaurės Korėja tai akcentuoja „siekdama įspėti dėl realių veiksmų galimybės“, sakė  Šiaurės Korėjos studijų universiteto, esančio Seule, profesorius Yang Moo-jinas.

„Šiaurės Korėja signalizuoja apie taktinį netiesioginio spaudimo Jungtinėms Valstijoms pasikeitimą spausdama Pietų Korėją ir eskaluodama įtampą Korėjos pusiasalyje“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų