REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italiją vėl užplūdo naujų pacientų banga: 6203 nauji atvejai per parą

koronaviruso atvejų skaičius Europoje perkopė 15 tūkst.

Italija ketvirtadienį paskelbė apie išaugusį mirčių ir užkrėtimų nuo koronaviruso skaičių šalyje: šalyje užfiksuotos dar 712 mirčių; taip pat 6203 nauji užsikrėtimo atvejai. Pastarąsias kelias dienas naujų atvejų skaičius neviršijo 5,3 tūkst. 

Italija ketvirtadienį paskelbė apie išaugusį mirčių ir užkrėtimų nuo koronaviruso skaičių šalyje: šalyje užfiksuotos dar 712 mirčių; taip pat 6203 nauji užsikrėtimo atvejai. Pastarąsias kelias dienas naujų atvejų skaičius neviršijo 5,3 tūkst. 

REKLAMA

Deja, tai gali rodyti, kad koronavirusas dar nesitraukia iš šalies. Didesnis naujų užkrėstųjų skaičius buvo užfiksuotas tik vieną sykį – kovo 21 dieną. Tuomet buvo nustatyti 6557 nauji atvejai. 

Anksčiau buvo skelbiama, kad kovo 26-ąją Italijoje mirė 662 žmonės. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad ataskaitoje įsivėlė korektūros klaida. 

Europoje mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius perkopė 15 tūkstančių

Europoje nustatytų mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius perkopė 15 tūkst., rodo iki ketvirtadienio vakaro naujienų agentūros AFP gauti duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Visoje Europoje pranešta apie 15,5 tūkst. mirties nuo koronaviruso atvejų. Daugiausia jų – Italijoje (8 165) ir Ispanijoje (4 089). Prancūzijoje virusas pareikalavo 1 331 gyvybės.

REKLAMA

Senajame žemyne bendras patvirtintų susirgimo COVID-19 atvejų skaičius šiuo metu yra 268 191. Europa šiuo metu yra labiausiai nuo gruodį Kinijoje atsiradusio koronaviruso nukentėjęs žemynas.

Manoma, kad realus užsikrėtusiųjų skaičius yra gerokai didesnis, nes daugelis šalių tyrimus dėl koronaviruso atlieka tik sunkiai sergantiems asmenims arba žmonėms, kuriems būtina hospitalizacija. 

JK per parą pirmąkart užfiksavo daugiau kaip 100 mirčių nuo koronaviruso

Jungtinė Karalystė ketvirtadienį pirmą kartą užfiksavo daugiau nei 100 mirčių nuo koronaviruso per parą: mirė 115 žmonių, kurių COVID-19 testas buvo teigiamas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį JK skelbė apie 463 mirtis nuo koronaviruso, o diena vėliau jų jau buvo 578, savo tinklalapyje skelbia vyriausybė.

Šveicarija ketvirtadienį prisijungė prie nedidelės grupės šalių, kuriose oficialiai užregistruota daugiau nei 10 tūkst. COVID-19 atvejų, ir jau planuoja pradėti kontroliuoti gyventojų susibūrimus, pasinaudodama mobiliųjų telefonų duomenimis.

Šveicarijoje koronaviruso atvejų skaičius perkopė 10 000

Šveicarijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šioje Alpių valstybėje koronavirusu yra užsikrėtęs 10 661 žmogus – beveik 1 000 daugiau nei diena anksčiau. Mirė jau 161 asmuo.

Šveicarija, kuri yra tarp daugiausiai testų dėl COVID-19 vienam šalies gyventojų atliekančių šalių, yra jau penkta Europos valstybė, perkopusi 10 tūkst. oficialiai užregistruotų koronaviruso atvejų ribą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji atsilieka tik nuo kaimyninių Italijos, Vokietijos, Prancūzijos bei Ispanijos. Visose šiose valstybėse gyventojų skaičius yra gerokai didesnis.

Kituose žemynuose daugiau nei 10 tūkst. atvejų yra užregistruota Kinijoje, Irane ir Jungtinėse Valstijose, skelbiama Pasaulio sveikatos organizcijos (PSO) ataskaitoje apie pasaulinės pandemijos padėtį.

Daugiausiai užsikrėtusiųjų yra itališkai kalbančiame pietiniame Tičino regione, besiribojančiame su labiausiai nuo viruso nukentėjusia šiaurine Italija. Tičine, labiausiai iš 26-ių koronaviruso paveiktame kantone, 100 tūkst. žmonių tenka 393 atvejai. 

Maždaug du penktadaliai mirties nuo koronaviruso atvejų taip pat užregistruota Tičine.

Pirmasis naujojo koronaviruso atvejis Šveicarijoje buvo užregistruotas vasario 24 dieną. 

Nuo vasario dėl COVID-19 buvo atlikta „91 400 testų, iš kurių 14 proc. rezultatas buvo teigiamas“, nurodė Federalinė visuomenės sveikatos apsaugos tarnyba.

REKLAMA

Užsikrėtusiųjų grupės asmenų amžius siekia nuo mažiau nei vienerių iki 102 metų, vidutinis – 52 metai. Užsikrėtusių vyrų ir moterų yra maždaug po lygiai.

Apribojimus švelninti dar per anksti

Šveicarijos vyriausybė nurodė uždaryti mokyklas, laisvalaikio praleidimo ir pramogų vietas, įskaitant restoranus, barus ir ne maisto produktų parduotuves.

Praėjusį penktadienį vyriausybė dar labiau sugriežtino apribojimus, uždraudė daugiau nei penkių asmenų susibūrimus, nurodė laikytis mažiausiai 2 metrų atstumo nuo kitų žmonių. Už pastarojo apribojimo nesilaikymą numatyta bauda.

„Šiuo metu kalbėti apie (apribojimų) švelninimą tikrai per anksti“, – per spaudos konferenciją Berne sakė sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Danielis Kochas, vadovaujantis Šveicarijos atsakui į COVID-19 pandemiją.

REKLAMA

„Pirmiausia privalome turėti įrodymą, kad pasiekėme šios epidemijos piką, tačiau, deja, taip nėra“, – kalbėjo jis.

Visuomenės nepasitenkinimą sukėlė šią savaitę paskelbtas pranešimas, kad valstybinė telekomunikacijų bendrovė „Swisscom“ pateiks valdžios pareigūnams daugiau mobiliųjų telefonų duomenų, siekiant kontroliuoti, ar žmonės laikosi nurodymo vengti susibūrimų.

Tačiau D. Kochas paaiškino, kad tai nebus žmonių judėjimo kontrolė realiu metu, o tik „retrospektyvinė analizė“.

Niujorko valstijoje nuo koronaviruso mirus dar 100 žmonių, aukų padaugėjo iki 385

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo ketvirtadienį paskelbė, kad koronaviruso aukų skaičius valstijoje šoktelėjo iki 385, per pastarąją parą mirus 100 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokia žinia nuskambėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai bendras aukų skaičius JAV perkopė 1 000. Niujorkas yra JAV koronaviruso protrūkio epicentras, kur nustatyti 37 258 užsikrėtimo atvejai, o vietos ligoninės skubiai ruošiasi naujai pacientų bangai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų