• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Šeštadienį Argentinos sostinėje prasidėjusiame Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) posėdyje paskelbta, kad 2020 metų vasaros olimpinės žaidynės vyks Japonijos sostinėje Tokijuje.

 

IOC nariai šeštadienį rinkosi iš trijų miestų - Tokijo, Stambulo (Turkija) ir Madrido (Ispanija). Vienas favoritu Madridas netikėtai iškrito jau pirmajame balsavimo etape. Vėliau finaliniame balsavime Tokijas aplenkė Stambulą.

Pirmajam balsavimo rate Tokijas surinko 42 IOC narių balsus, o Madridas ir Stambulas - po 26. Pakartotinai balsuojant dėl šių dviejų kandidatų Stambulas surinko 49, o Madrias - 45 balsus. Finalinį balsavimą Tokijas laimėjo 24 balsų persvara (60:36), vienam nariui susilaikius.

IOC prezidentas Jacquesas Rogge'as paskelbė, kad 2020-aisiais vasaros olimpines ir parolimpines žaidynes rengs Tokijas.

Japonijos olimpinio komiteto prezidentas Tsenekazu Takeda savo kalboje pasidžiaugė, kad IOC apdovanojo jo šalį bei Japonijos sostinę olimpinėmis žaidynėmis ir pažadėjo jas surengti puikiai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame IOC posėdyje Argentinos sostinėje taip pat paaiškės, kuri sporto šaka bus įtraukta į 2020 metų olimpinių žaidynių programą. Imtynių sporto šaka laikoma pagrindine kandidate sugrįžti į olimpinę šeimą.

REKLAMA

2014 metų žiemos olimpiada vyks Sočyje (Rusija), 2016 metų olimpinės žaidynės vyks Rio de Žaneire (Brazilija).

Vienintelį kartą Tokijas vasaros olimpiadą surengė 1964 metais.

Dusyk Japonijoje vyko žiemos žaidynės - 1972 metais Sapore bei 1998 metais Nagane.

Sesijos darbe Buenos Airėse dalyvauja ir LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų