REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgametis „Šiaulių“ krepšinio klubo treneris Antanas Sireika buvo per žingsnį nuo dar vieno labai rimto, gal net rimčiausio savo karjeros iššūkio. 41-ius metus trenerio profesijoje skaičiuojantis A. Sireika buvo vienas iš dviejų kandidatų užimti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio postą, bet rinkimuose pralaimėjo Dariui Maskoliūnui.

Ilgametis „Šiaulių“ krepšinio klubo treneris Antanas Sireika buvo per žingsnį nuo dar vieno labai rimto, gal net rimčiausio savo karjeros iššūkio. 41-ius metus trenerio profesijoje skaičiuojantis A. Sireika buvo vienas iš dviejų kandidatų užimti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio postą, bet rinkimuose pralaimėjo Dariui Maskoliūnui.

REKLAMA

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame paaiškėjo – Lietuvos rinktinės vairą perimą Kauno „Žalgiryje“ asistentu dirbantis D. Maskoliūnas. Balsavime jis surinko 13 balsų ir be didesnių klausimų „nugalėjo“ vieną balsą surinkusį A. Sireiką.

63-ejų specialisto A. Sireikos kandidatūrą šiuose rinkimuose pasiūlė menkai girdėta trenerių asociacija. Vis tik, dabar, prabėgus parai po rinkimų, treneris tikina – jis net ir nesitikėjo būti išrinktas, todėl liūdėti tikrai nėra ko.

REKLAMA
REKLAMA

„Reaguoju labai ramiai, nes nesitikėjau, kad išrinks. Tikrai netikėjau. Girdėjau kalbas prieš tai, niekas iš federacijos net nebuvo paskambinę. Jaučiau, kad taip bus, bet pats ir nelabai veržiausi. Trenerių asociacijai aiškiai pasakiau, kad netrokštu aš ten būti, bet norėjau padėti Lietuvai, Lietuvos krepšiniui.

REKLAMA

Pasakiau, kad krepšinis yra mano gyvenimas, pasakiau, kad aš pasiruošęs padėti“, – tv3.lt sako A. Sireika.

Tiesa, patyrusį specialistą kiek neramina pats įvykusių rinkimų principas. Mat „Šiaulių“ strategas mano, kad nugalėtojas buvo aiškus dar prieš balsavimo pradžią – turėjo laimėti tas, kurį pasirinko Arvydas Sabonis.

„Kažkas teisingai pasakė iš vykdomojo komiteto. Čia pagrinde sprendžia federacijos vadovai, nes čia jų interesas. Tiesą sakant, maniau, kad trenerių asociacija turi didesnį balsą, bet man įdomiau tai, kad ten yra žmonių, kurie net nesusiję su trenerio darbu. Ką, pavyzdžiui, kalbant apie trenerius, gali pasakyti Studentų lyga? Nėra tiesiogiai dirbančių trenerio darbą, juk ten glaustesnis ratas“, – svarstė A. Sireika.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris juokauja – nors viskas ir taip buvo aišku, šiuo atveju tai buvo bent gera, nemokama reklama.

„Visi mes suprantame, kad didžiausia atsakomybė čia prezidentui ir viską lemia jis. Man, kita vertus, gera reklama čia gavosi. Pats į eterį niekada nesiveržiu, bet čia bent su humoru galiu pažiūrėti“, – šyptelėjo specialistas.

Buvote per žingsnį nuo didelio iššūkio. O jūsų paties gyvenime tai kažką keičia?

Nieko nepakeitė, nieko ir nepakeis. Dirbu treneriu 41-ius metus, nieko kito net nesu bandęs, tai yra mano gyvenimas. Džiaugiuosi, kad turiu jėgų, kad turiu idėjų. Visiems sakau, kad svarbiausia daryti taip, kaip nedarei vakar. Taip, kaip nedarei niekada anksčiau. Kasdien taip ir gyveni, žiūrėdamas į priekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jūsų žmona dėl rinktinės šiek tiek nerimavo. Dabar galbūt šeimoje ramiau?

Ji yra mano žmona, ji visą gyvenimą „kenčia“ su manimi, su tuo krepšiniu. Visada esi dėmesio centre, arba esi keliamas, arba sodinamas, reikia viską iškęsti. Netikiu, kad ji ten labai nenorėjo. Gal pajuokavo. Ji stengiasi mane suprasti.

Toliau dirbsite su „Šiauliais“. Kaip sekasi šį sezoną?

Noriu tik atsakyti kritikams. Su šita komanda aš paskutinę vietą užėmiau tik kartą. Užpernai užėmėme penktą vietą, žaidėme gražų krepšinį. Pernai nepavyko susikomplektuoti, nepavyko su užsieniečiais. Šiemet darėme išvadas, sprendėme, kokių žaidėjų labiau reikia. Mokėmės iš klaidų. Surinkome gan gerus vyrus, dabar tik reikia supratimo, daugiau nieko nereikia. Matau, kad jie džiaugiasi patys, kai pavyksta padaryti tai, ką prašau. Reikia kad krepšinis būtų malonumas, o ne skausmas.

REKLAMA

Darius Maskoliūnas iškart pasisakė apie Donatą Motiejūną rinktinėje. Kokia jūsų nuomonė šiuo klausimu?

Treneriai tegu daro pagal save, jie neturi klausyti kitų. Sako, Dainius Adomaitis pralaimėjo nes Motiejūno neturėjo. Ką jus žinote, gal tiesiog fortūna nusisuko. Tai yra trenerių reikalas, o visi kreipia dėmesį į smulkmenas. Šitas klausimas bendrai yra nekorektiškas. Dabar klausia iškart D. Maskoliūno. Jis ne vietoje, kam dabar tą reikia žinoti?

O Domantas Sabonis su Jonu Valančiūnu vienu metu aikštelėje gali žaisti?

Priklauso nuo varžovų, bet manau, kad gali. Ir vienas ir kitas gali pataikyti tritaškius, todėl gali. Bet čia tik mano nuomonė.

REKLAMA

***

Artimiausias iššūkis naujojo stratego, D. Maskoliūno, lauks jau kitų metų vasario mėnesį, kai Lietuvos rinktinė pradės kovas 2021 metų Europos čempionato atrankoje. Lietuviai vasario 21 dieną išvykoje susitiks su Belgijos rinktine, o vasario 24 namuose priims Čekijos komandą.

Dar vienas išbandymas įvyks birželio 23-28 dienomis, kai Lietuvos rinktinė dalyvaus olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų