Vilniuje esančioje picerijoje "Forto pica" pirmadienį (03.24) rytą prasidėjo picos kepimo čempionatas.
Renginyje varžosi apie 10 picos kepėjų, dirbančių restoranų grupei "Fortas" priklausančiose picerijose.
Pirmiausia čempionato dalyviai turės laikyti teorijos testą. Kaip BNS sakė restoranų grupės "Fortas" rinkodaros vadybininkas Kęstutis Markevičius, čempionato dalyviai turės atsakyti į su picos kepimo technologija susijusius klausimus.
Vėliaus dalyviai turės iškepti dvi picas - vieną "Margarita", o kitą iš picerijų valgiaraščio.
Geriausius picos kepėjus rinks vertinimo komisiją, sudaryta iš virėjų mokyklos picos kepimo dėstytojų, žurnalo "Geras skonis" atstovų, restoranų grupės "Fortas" darbuotojų.
Komisija patiekalus vertins pagal picų išvaizdą, svorį, traškumą, minkštumą, apvalumą ir kitus kriterijus.
Čempionato dalyviai taip pat turės iškepti picą pagal pačių susikurtą receptą. Šias picas komisija vertins pagal picos pagrindą, komponentų derinimąsi, patiekalo pristatymą. Pasak K. Markevičiaus, bus atsižvelgta ir į čempionato dalyvio bendravimą su publika.
Du geriausi picų kepėjai laimės kvalifikacijos kėlimo komandiruotes Italijoje.
BNS