Sergant dramblialige (limfinių liaukų uždegimu ir užsikimšimu dėl organizme susikaupusių atliekų) patartina valgyti daug morkų, burokėlių, agurkų, salotų, ropių, salierų, petražolių, špinatų, gerti šių daržovių sultis.
Rekomenduojame pasiruošti tokių salotų:
1. 300 gramų plastmasine tarka tarkuotų morkų sumaišykite su 100 gramų burokėlių ir 100 gramų agurkų. Suvartokite per dieną (lygiai tokiu pačiu santykiu galite pasiruošti sulčių mišinį).
2. 200 gramų tarkuotų morkų sumaišykite su 100 gramų burokėlių, 120 gramų salotų ir 60 gramų ropių. Suvalgykite (jei pasiruošite sulčių - išgerkite) per dieną.
3. 250 gramų tarkuotų morkų sumaišykite su 150 gramų salierų ir 60 gramų susmulkintų petražolių. Mišinį suvartokite per dieną.
4. 300 gramų tarkuotų morkų sumaišykite su 200 gramų susmulkintų špinatų. Galite tokį pat kiekį sulčių supilti į mikserį, sudėti špinatus ir išplakti. Suvartokite per dieną.