Jau daugiau kaip prieš 3 000 metų žmonės vartojo citrinas gydomaisiais tikslais. Buvo tikima, kad citrina apsaugo nuo maro, gyvačių įkandimų. Citrina buvo laikoma nepakeičiama priemone gydant žaizdas ir plaučių ligas, priešnuodžiu nuo įvairių apsinuodijimų. Nuo seno šis vaisius liaudies medicinoje naudojamas gydant difteritą, skorbutą, geltą, pabrinkimus.
Šiais laikais citrina - būtinas produktas kiekvieno žmogaus racione, o persišaldžiusiojo - tuo labiau. Sodininkai mėgėjai, auginantys butuose citrinmedžius, tvirtina, kas citrusai jų būste sukuria ypatingą mikroklimatą ir gyvenantieji tarp citrinmedžių neserga gripu ir peršalimo ligomis.
Citrinose gausu askorbino rūgšties, didinančios organizmo atsparumą įvairioms infekcijoms, be to, yra vitaminų A, B, D, PP, cukraus, citrinos rūgšties. Citrinų minkštime ir odelėje yra pektinų, fitoncidų, eterinių aliejų, kalio druskų, vario ir kitų mikroelementų.
Citrinų sultys rekomenduojamos karščiuojantiems žmonėms. Jos malšina troškulį ir gerina bendrą būklę. Citrinų sultys geriamos, jei organizmui trūksta vitaminų, sergant medžiagų apykaitos sutrikimu, uždegimais, podagra, jei sumažėjęs skrandžio rūgštingumas, akmenlige.
Skiestomis citrinų sultimis skalaujama burnos ertmė sergant angina ir kitomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis. Vandens ir citrinų sulčių mišiniu gydomos lėtinis hemorojus, o citrinos sulčių ir chloro mišiniu - gangrena. Sergantieji gonorėja gydomi citrinos sulčių ir streptocido mišinio injekcijomis.
Iš išorės citrinos sultys naudojamos sergant grybelinėmis odos ligomis, kad taip neniežtėtų. Citrinų sulčių yra daugelio kremų, tepalų, losjonų, skirtų nuo veido šalinti strazdanoms ar pigmentinėms dėmėms, sudėtyje.
Citrinos naudojamos ir dietoterapijoje. Iš jų ruošiamos sultys, nealkoholiniai gėrimai ir įvairūs prieskoniai dietiniams patiekalams. Citrinos žievelės, virtos su cukrumi, gerina virškinimą.