Atšilus orui renkamės lengvesnius užkandžius, nes nenorime apsisunkinti kaloringu maistu. Mažiausiai kalorijų ir daugiausiai vitaminų bei mineralų, reikalingų mūsų organizmui, turi vaisiai ir daržovės. Iš jų galima greitai ir skaniai pasigaminti ir ko nors neįprasto mūsų kasdieniam stalui.
Daržovių ir laukinių ryžių salotos
125 g laukinių plikytų ryžių, 1 agurkas, 200 g pomidorų, 1 raudonas svogūnas, šviežių bazilikų, druskos, juodųjų maltų pipirų, 4 šaukštai obuolių acto, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus, žalumynų.
Ryžius išverdame ir atvėsiname. Bazilikus nuplauname ir nusausiname. Obuolių actą sumaišome su aliejumi, prieskoniais ir bazilikais. Daržoves supjaustome, sudedame į lėkštes, sudedame ryžius, apšlakstome užpilu. Puošiame žalumynais.
Daržovių salotos su vištiena
50 g salotų, 40 g pomidorų,30 g agurkų, 50 g vištienos filė, 50 g raudono padažo (padažui reikės: majonezo, kečupo, šiek tiek grietinėlės, česnako, petražolių), 1 kiaušinis, sezamo sėklų, žalumynų.
Vištienos filė supjaustome šiaudeliais, apvoliojame kiaušinyje, apibarstome sezamo sėklomis ir apkepiname. Pasigaminame raudoną padažą. Ant lėkštės sudedame salotų lapus, supjaustytas daržoves, vištieną, užpilame padažu ir papuošiame žalumynais.
Avokadų sriuba
1 avokadas, 750 ml mėsos sultinio, 30 g sviesto, 40 g miltų, 125 ml šampano, 100 g plaktos grietinėlės, 1 arbatinis šaukštelis susmulkintų šviežių krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų.
Puode ištirpiname sviestą, sudedame miltus ir kaitiname, kol susidarys vientisa masė. Nuolat maišydami supilame sultinį (svarbu, kad nesusidarytų gumuliukai). Sultinį verdame 3 min. Avokadą nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kaulą ir išgremžiame minkštimą. Minkštimą pertriname per sietelį ir sudedame į sriubą. Sriubą pakaitiname, bet neužverdame. Įdedame druskos, pipirų, įpilame šampano ir iškart patiekiame, papuošiame grietinėle ir krapais.