REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Matyt, posakis, kad nėra dalyko, kurio moteris nepadarytų dėl poros įspūdingų aukštakulnių batelių, yra visiškai teisingas. Medikai teigia, kad vis dažniau sulaukia iš pacienčių pageidavimo sutrumpinti ar visai pašalinti dalį pėdos pirštų, nes jie neva trukdo dėvėti aukštakulnius batelius – deformuoja nepriekaištingos formos avalynę ir ant pirštų atsiranda nuospaudų, suragėjusios odos, skauda sąnarius, kaulai keičia formą.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacijos „American Podiatric Medical Association“ teigimu, net 87 procentų moterų turėjo pėdų problemų dėvėdamos nepatogią ar netinkamą avalynę aukštais kulniukais. Bet ir sveikatos problemos nesustabdo dailiosios lyties atstovių nuo noro atrodyti gražiai, tad jos vis dažniau pageidauja chirurginių procedūrų, specialių pėdų injekcijų ar net pirštų pašalinimo.

REKLAMA

Daktaras Natanas Lucas, dirbantis vienoje Memfio klinikų teigė, kad kas mėnesį į jį dėl kojų pirštų operacijų kreipiasi apie trisdešimt moterų. „Aš pacientėms rekomenduoju išbandyti kitus būdus – batų pagalvėles ir pan., nes chirurginėms operacijoms nepritariu, bet tas, kurių nepavyksta perklabėti nukreipiu pas kolegas, kurie šias operacijas atlieka“, - sakė medikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų