REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Ruslanas Kirilkinas (nuotr.Dmitry Zemenkov)

Dar prieš 4 metus dainininkas Ruslanas Kirilkinas nusprendė paįvairinti gyvenimą ir įsigijo augintinį, kuris ne tik, kad išmokė jį vertingų savybių, bet ir suteikė daugiau meilės.

30

Dar prieš 4 metus dainininkas Ruslanas Kirilkinas nusprendė paįvairinti gyvenimą ir įsigijo augintinį, kuris ne tik, kad išmokė jį vertingų savybių, bet ir suteikė daugiau meilės.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt vyras pasakojo, kad naujas šeimos narys daug ką pakeitė jo gyvenime.

R. Kirilkinas augina 4 metų Pomeranijos špicą, kurį pavadino Guru. Jis pasakojo, kad šis keturkojis jam suteikia didelę palaimą.

„Auginti, turėti bei džiaugtis savo šunimi – didžiulė palaima ir gyvenimo būdas. Prieš įsigijant Guru su niekuo nesitariau ir niekam nesigyriau, nes žinojau, kokia bus mano aplinkos reakcija į šitokį mano žingsnį. Aš negaliu apsakyti, kaip gyvūno auginimas daro įtakos asmenybės pokyčiams. Tačiau jo atsiradimas mano gyvenime daug ką pakeitė. Aš išmokau keltis ankstyvais rytais ir mėgautis besibudinančiu pasauliu. Jo dėka aš pradėjau skirti dieną nuo nakties“, – džiaugėsi atlikėjas.

Šis augintinis išmoko jį ir kitų svarbių dalykų: „Jis išmoko mane prisiimti atsakomybę. Visiems savaime suprantama, kad pats šuo savęs neišves į kiemą pasilakstyti, nenusikirps sau nagų ir nepasirūpins savo kailiuku.“

REKLAMA
REKLAMA

Vyras teigė, kad santykis tarp gyvūno ir žmogaus – nenusakomas žodžiais. „Išties santykis tarp žmogaus ir gyvūno yra nenusakomas ir neapibūdinamas jokiais žodžiais. Kas augina gyvūnus, tie supras, apie ką čia kalbu. Tas grįžtamasis ryšis, dėmesys, jo ilgesys, atsidavimas – tik kelios priežastis, dėl kurių verta turėti šunį, bet jei širdyje nėra to pašaukimo ir atsidavimo gyvūnui, susilaikykite nuo galimybės įsigyti augintinį“, – ragino žinomas vyras.

REKLAMA

Anot atlikėjo, jis daug neinvestuoja į keturkojį draugą, kadangi šis nedalyvauja jokiose parodose.

„Kadangi jis nedalyvauja jokiuose parodose, tad aš jį prižiūriu tik tiek, kad mano šuo būtų švarus, iššukuotas, sveikas ir prižiūrėtas proto ribose. Jei aš galiu sau leisti, tuomet nuvedu jį pas profesionalus, kurie išmano savo darbą, nes dažnai žmonės iš tos didelės meilės gyvūnui, nenorom gali jam pakenkti. Esu keletą kartą netyčia nukirpęs nagus iki gyvnagio. Tiesą sakant, šuo išliko ramus, o aš, pamatęs kraują, ėmiau rėkti balsu iš tos baimės ir sukelto netyčinio jam skausmo. Taip pat esu bandęs valyti jam dantukus, bet ir šioje sferoje aš suvokiau, kad tuo rūpintis privalo žmonės profesionalai, šunų kirpėjai bei odontologai. Todėl savo augintinį vedu į kliniką „Amberveta“, kurioje augintiniu pasirūpina savo srities specialistas Denis Makarevič“, – sakė vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjas įsitikinęs, kad jeigu pasirinksi tinkamas priemones nuo erkių, jos tikrai nebus baisios nei šeimininkui, nei augintiniui: „Nėra jokios tragedijos tos erkės. Reikėtų atsakingiau rinktis gyvūnams skirtas pasivaikščiojimo vietas bei, žinoma, pasirūpinti priemonėmis iš anksto, apsaugančias augintinį kuo nepageidaujamų parazitų.  

Nesu linkęs kritikuoti valdžios – ji nuo visko tikrai mūsų niekada neapsaugos, tad reikia ir tenka patiems apsisaugoti tiek, kiek mes patys įstengiame.

Savo augintiniui leidžiu žaisti bei bendrauti su kitais augintiniais. Jei man yra žinoma ir matoma plika akimi, kaip tie kito žmogaus šunys yra prižiūrimi. Veterinarijos vaistinėse yra pilna gerų priemonių apsaugančiu gyvūną nuo nepageidaujamų draugų.“

R. Kirilkinas išdėstė ir mintis apie smurtą prieš gyvūnus: „Aš kategoriškai pasisakau prieš bet kokią smurto formą tiek prieš žmogų, tiek prieš gyvūną. Žmogus kartais yra bejėgis apsiginti nuo smurtaujančio kito žmogaus, o kai mes kalbame apie gyvūnus, viduje viskas verda... Kiekvienas žmogus atsako už savo poelgius ir už juos susimoka. Atimti ar žmogui gyvybę, ar gyvūnui – nematau skirtumo. Gamta mus apdovanojo tokiais stebuklais, tereikia išmokti džiaugtis, gerbti ir mylėti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų