REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Garsūs svečiai apsilankė restorano šiltnamyje atidaryme (nuotr. Organizatorių)

Penktadienio vakarą Žiežmariuose įvyko iškilmingas restorano „Fiorito“ atidarymas. Netikėtoje erdvėje – šiltnamyje – duris atvėjęs restoranas pasitiko svečius gyva muzika ir šimtais lempučių papuošta erdve.

59

Penktadienio vakarą Žiežmariuose įvyko iškilmingas restorano „Fiorito“ atidarymas. Netikėtoje erdvėje – šiltnamyje – duris atvėjęs restoranas pasitiko svečius gyva muzika ir šimtais lempučių papuošta erdve.

REKLAMA

Kviestiniai svečiai skanavo specialiai šiam vakarui paruoštą keturių patiekalų vakarienę. Ja pasirūpino virtuvės šefas Kasparas Balužis. Vakaro dalyvių laukė burokėlių karpačio, gėlių žiedai tempūroje su rūkytų kalafiorų piure, parukytos antienos filė ir desertas. Visi patiekalai buvo pagardinti „Fresko fiorito“ liofilizuotais vaisiais, daržovėmis ir prieskoniais. Šaltyje džiovinti produktai sulaukė didžiulio svečių susidomėjimo ir liaupsių, rašoma pranešime spaudai. 

Įkurti restoraną moderniame šiltnamyje pasufleravo gėlių ar dekoratyvinių augalų užsukantys klientai. Sužavėti augmenijos gausos ir grožio, klientai norėdavo išgerti kavos, suvalgyti desertą ir ramiai pabūti išskirtinėje aplinkoje. Į šiltnamius užsukdavo jaunieji, pozuodavo vestuvinėms nuotraukoms ir vis pajuokaudavo, kad būtų puiku čia švęsti ir vestuves. Taip įmonės „Žiežmarių gėlės“ įkūrėjai Rimandas Stonys ir Rasa Stonienė sugalvojo, kad pats laikas įkurti ir restoraną, kuris veiks kiekvieną dieną, o prireikus virs vieta, skirta asmeninėms šventėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Daug produktų užsiauginame patys. Tai – vaisiai, daržovės, valgomos gėlės. Mūsų pasididžiavimas – liofilizuoti produktai, kurie šiais metais Lietuvos metų gaminio rinkimuose buvo įvertinti dviem aukso medaliais. Labai daug klientų ateina pas mus su vaikais, todėl norėjosi, kad ir jie turėtų savo meniu. Manau, kad tokio restorano šiltnamiuose Lietuvoje daugiau nėra. Atvykus skirtingais metų laikais, pasitiks vis kitokie augalai. Manau, kad atidarymo vakarėlis pavyko puikiai, o dabar lauksime svečių Naujųjų Metų šventėje“, – pasakojo restorano savininkė R. Stonienė. 

REKLAMA

Svečiai nuotraukoms pozavo prie specialiai iš Italijos atgabento įspūdingo fontano, papuošto lemputėmis ir kalėdiniais augalais. Šventės nepraleido nuomonės formuotoja Viktorija Siegel su sužadėtiniu Danieliumi Bunkumi ir dukra Nicole, verslininkas Aivaras Stumbras su dukra Estela, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė ir jos vyras, plastikos chirurgas Vygintas Kaikaris, operos solistas Merūnas Vitulskis su žmona, mados namų savininke Erika Vitulskiene ir dviem vaikais, baleto primarijus Nerijus Juška su šeima, vyno ekspertai Rasa Sužiedelienė ir Arūnas Starkus, buvusi „TV Pagalba“ žvaigždė Neringa Norbutaitė-Mažeikienė su vyru, gydytoja Audronė Usonienė su vyru Algirdu Usoniu, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi, aktorė Agnė Grudytė su vyru Sauliumi Sėjūnu, Seimo narė Laimutė Matkevičienė, Kaišiadorių rajono meras Vytenis Tomkus, Žiežmarių seniūnė Edita Kerdokienė, Santaros klinikų Šeimos medicinos centro vadovas Vytautas Kasiulevičius ir kiti svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio dalyviai nepraleido progos įsiamžinti ir šalia esančiuose gėlių, augalų šiltnamiuose. Mažieji svečiai taip pat nenuobodžiavo. Kartu su animatore kepė blynus, gardino juos liofilizuotais vaisiais, vėliau atsidavė kūrybai – su dažais susikūrė vis skirtingą personažą.

V. Siegel: „Progoms svarbus ne tik maistas, bet ir aplinka“

Vakaro nepraleidusi V. Siegel pasakojo, kad labai mėgsta apsilankyti netikėtose vietose įkurtuose restoranuose. Tarp Lietuvos ir Pietų Prancūzijos gyvenanti žinoma moteris užsienyje turi kelias mėgstamas vietas. Ypač jai patinka jaukūs restoranėliai ant jūros kranto, leidžiantys grožėtis saulėlydžiu, kalnais. Mėgstamiausias Viktorijos restoranas yra įsikūręs viduramžių kaime Eze, pusiaukelėje tarp Nicos ir Monte Karlo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visas restoranas išpuoštas gėlėmis ir augalais. Net lubos nukabinėtos spalvotomis gėlėmis. Atėjus jaučiasi pasakiška atmosfera, todėl restoranas toks populiarus tarp turistų. Šis restoranas taip pat turi gerą aurą, ją kuria aplink esantys augalai. Smagu pavalgius išeiti pasivaikščioti, pasigrožėti gėlėmis. Nuotraukos pavyksta labai gražios, o ir vaikams labai įdomu. Svarbioms progoms svarbus ne tik maistas, bet ir restorano aplinka“, – šypsojosi V. Siegel.

Vakarienė neįprastoje vietoje palieka įspūdį

E. ir M. Vitulskiai pasakojo, kad jiems ne kartą yra tekę valgyti neįprastoje vietoje įkurtame restorane. Vienas iš tokių buvo rugių laukuose, o visas meniu buvo susijęs su duona. Visai neseniai šeimos draugas šventė gimtadienį Kernavės piliakalnio papėdėje. E. Vitulskienei teko vakarieniauti Kijeve, bunkeryje esančiame restorane. Taip pat didelį įspūdį paliko restoranas, į kurį patenkama pasakius slaptažodį, o įėjimas yra pro gėlių parduotuvę.

REKLAMA

„Mums labai patinka vakarieniauti Lietuvos dvaruose. Didžiausią įspūdį paliko Panevėžyje esantis dvaras. Viskas labai patiko, aukščiausio lygio aptarnavimas, labai jaukus restoranas. Beje, šiuose šiltnamiuose visuomet perkame šparagus, kalėdinius augalus, hortenzijas. Esame ištikimi klientai, o dabar apsilankysime ir restorane“, – pasakojo Vitulskiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų