REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Žinomos moterys susirinko kilniam tikslui (nuotr. Organizatorių)

Nors lapkritis dar tik įsibėgėja, daugelis vis dažniau pagalvoja apie nenumaldomai artėjantį Kalėdų laikotarpį, kurį kasmet lydį įvairios paramos akcijos.

3

Nors lapkritis dar tik įsibėgėja, daugelis vis dažniau pagalvoja apie nenumaldomai artėjantį Kalėdų laikotarpį, kurį kasmet lydį įvairios paramos akcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena jų – Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, kuriai ruoštis jau pradėjo ne tik diplomatinio korpuso atstovės, bet ir žinomos Lietuvos moterys, kilniam tikslui susibūrusios į Beatos Nicholson studiją, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Jau 17 metus iš eilės Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, vienijanti Lietuvos ir užsienio moteris iš diplomatinio korpuso, verslo ar visuomeninių organizacijų.

Prie iniciatyvos ne pirmą kartą prisijungia ir labdarai neabejingos žinomos šalies moterys. Šiemet kulinarinių laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson, verslininkė Asta Meschino ir dainininkė Erica Jennings buvo paskelbtos Kalėdų mugės Geros valios ambasadorėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės globėja tapo pirmoji Lietuvos ponia Diana Nausėdienė, o Garbės globėja – Birutė Vizgirdienė.

Anksčiau labdaringame renginyje ne kartą dalyvavusi B. Nicholson sako, kad šią iniciatyvą ypač palaiko ir žavisi jos idėja, suvienijančia skirtingų kultūrų atstoves. Tai įkvėpė Beatą sukviesti daugiau nei 40 moterų, prisidedančių prie Mugės organizavimo, ir pradėti pasiruošimą renginiui.

„Pasiūliau visoms drauge iškepti 50 tradicinių angliškų pyragų, kuriuos brandinsime iki pat Kalėdų labdaros mugės. Šio pyrago gaminimo esmė – komandinis darbas, bendruomeniškumas. Manau, kad tai puikiai atspindi ir Mugės organizavimo idėją“, – sako B. Nicholson.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tradicinius angliškus pyragus Beatos studjoje susirinko kepti Japonijos, Austrijos, Suomijos, Prancūzijos, Ukrainos, Čekijos ir kitų ambasadų atstovės.

Lapkričio 30 d. Vilniaus Rotušėje vyksiančioje Tarptautinėje Kalėdų labdaros mugėje visą mėnesį brandintų pyragų galės paragauti kiekvienas, norintis prisidėti prie kilnios akcijos ir paaukoti labdarai.

Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės organizaciniam komitetui pirmininkaujančios Kroatijos ambasadoriaus žmonos Andrea Kedmenec teigimu, ši iniciatyva kasmet įkvepia visuomenę geriems darbams ir suteikia galimybę padėti sunkumus patiriantiems žmonėms.

REKLAMA

„Kiekvienais metais Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos yra skiriamos tiems, kuriems ypač reikia pagalbos. Per daugelį metų surinkta ir išdalinta parama parodė, kad kiekvieno žmogaus ar organizacijos indėlis yra labai reikšmingas kitų žmonių gyvenimo kokybei. Kartais pakanka paaukoti nedaug, tačiau didelis visuomenės įsitraukimas atneša džiuginančius rezultatus. Tikime, kad ir šiemet Kalėdų laikotarpio skleidžiama gerumo dvasia nepaliks abejingų labdaros mugei“, – teigia A. Kedmenec.

Šiemet Tarptautinės Kalėdų mugės metu surinktos lėšos bus paskirtos net dešimčiai lietuviškų organizacijų, besirūpinančių vaikų, moterų, neįgaliųjų bei senjorų gerove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų