REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su bulvėmis – gardus ir sotus patiekalas. Juos kepiau šventėms, laukdama vaikų. Džiaugiuosi, kad vištiena gavosi minkšta, sultinga, o svarbiausia labai gardi, vaikai valgė ir gyrė. Vištienos ketvirčius marinavau kefyre. Darsyk įsitikinau, kad kefyre marinuota mėsa visada būna gardi. O dabar skubu pasidalinti receptu ir su jumis, gal kam pravers“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Orkaitėje kepti vištienos ketvirčiai su bulvėmis – gardus ir sotus patiekalas. Juos kepiau šventėms, laukdama vaikų. Džiaugiuosi, kad vištiena gavosi minkšta, sultinga, o svarbiausia labai gardi, vaikai valgė ir gyrė. Vištienos ketvirčius marinavau kefyre. Darsyk įsitikinau, kad kefyre marinuota mėsa visada būna gardi. O dabar skubu pasidalinti receptu ir su jumis, gal kam pravers“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 6 vištienos ketvirčių, ~ 350–400 ml kefyro, 1–2 česnako galvučių, vištienos prieskonių, saldžiosios paprikos miltelių, džiovintos paprikos prieskonių; persilado, rozmarino šakelės, pipirų ir druskos.

Gaminimo eiga

Sutarkavau česnaką smulkia tarka. Dalį tarkuoto česnako pakišau po odele, likusį sumaišiau su recepte išvardintais prieskoniais ir įtryniau ketvirčius. Viską užpyliau kefyru ir dar pamasažavau, įdėjau rozmarino šakelę. Galiausiai uždengiau maistine plėvele ir palikau marinuotis šaldytuve pernakt.

Į kepimo indą su kepimo popieriumi sudėjau vištienos ketvirčius, bulves, pagardintas bulvių prieskoniais, druska ir apšlakstytas aliejumi. Kepiau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje ~ 1 val. Kepant kelissyk vištienos ketvirčius aplaisčiau susidariusiu skysčiu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų