Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien kepiau lietinius, bet kiek kitokius nei įprastai. Tai lietiniai su mineraliniu vandeniu: ploni it servetėlės, o tuo pačiu minkšti ir labai gardūs. Norite ir jūs išsikepti gardžių, itin plonų lietinių? Rašykitės receptą. O aš kaip visada lauksiu jūsų atsiliepimų“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Šiandien kepiau lietinius, bet kiek kitokius nei įprastai. Tai lietiniai su mineraliniu vandeniu: ploni it servetėlės, o tuo pačiu minkšti ir labai gardūs. Norite ir jūs išsikepti gardžių, itin plonų lietinių? Rašykitės receptą. O aš kaip visada lauksiu jūsų atsiliepimų“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 250 ml gazuoto mineralinio vandens, 300 ml pieno, 2 kiaušinių, 200 gr miltų, 2 a.š. cukraus, žiupsnelio druskos, aliejaus (keptuvei sutepti)

Gaminimo eiga

Kiaušinius šakute suplakiau su mineraliniu vandeniu, supyliau pieną, subėriau miltus ir išmaišiau. Maišyti galite plakikliu, galite masę perlieti per kiaurasamtį, svarbu, kad neliktų gumuliukų!

Lietinių masę pagardinau cukrumi, druska ir palikau pastovėti ~15–20 min. Lietinius kepiau blynų keptuvėje (24 cm.) Keptuvę sutepiau aliejumi ir pyliau po 1 samtuką masės. Lietinius apkepiau iš abiejų pusių.

P.s. Iš recepte nurodytų produktų kiekio gaunasi 12 lietinių, aš kepiau iš dvigubos normos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų