REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaisiai – puikus mitybos raciono papildymas. Ypač karštomis dienomis, kuomet norima atsigaivinti ar lengvai užkąsti bei praturtinti mitybą maistingais ir vitaminų kupinais produktais. Tai supranta ir lietuviai, mat vasara – pats vaisių pardavimų karštymetis.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos tinklo „IKI“ duomenimis, vasarą populiariausi yra kaulavaisiai: persikai, nektarinai, abrikosai, trešnės, vyšnios, arbūzai, melionai ir vynuogės. „Kaulavaisių sezonas startuoja gegužės pabaigoje – tuomet į parduotuves pradeda plūsti šio sezono persikai, nektarinai ir kiti lietuvių mėgiami egzotiniai vaisiai. Vasarai prasidėjus pardavimai – išauga, o aktyviausi mėnesiai vaisių pardavimams – birželis ir liepa“, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis. Pasak jo, rugpjūtį vaisių pardavimai kiek sumažėja dėl užderėjusių vaisių pirkėjų soduose ar daržuose.

REKLAMA

Beje, anot mitybos specialistų, vaisius derėtų valgyti ne tik vasaros metu. „Netiesa, jog valgydami ypatingai daug vaisių vasarą, prikaupsime pakankamai vitaminų ir artėjančiai žiemai. Būtina valgyti sezoninius vaisius ir daržoves visais metų laikais. Būtent sezono metu – šie yra vertingiausi“, – teigia mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Mitybos specialistė rekomenduoja mitybos racioną pildyti kuo įvairesniais vaisiais: „Patariama kaitalioti vaisių rūšis, o ne visuomet valgyti tą patį vaisių. Naudinga atkreipti dėmesį ir į vaisių spalvų įvairovę – valgyti įvairių spalvų vaisius, nes priklausomai nuo spalvos jie turi skirtingas naudingas mūsų organizmui maistines medžiagas.“ Į prekybos tinklo „IKI“ parduotuves vaisiai atkeliauja iš pietų Europos kraštų: Ispanijos, Graikijos, Italijos, taip pat – Vengrijos ir Ukrainos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų