REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Vasariškas keksas su braškėmis ir bazilikais

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia savo keliones po Lietuvą. Nors už lango jau ruduo, virtuvėje vis dar karaliauja vasara, tad Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardų į vasarą nukelsiantį keksą su braškėmis ir bazilikais.

19

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia savo keliones po Lietuvą. Nors už lango jau ruduo, virtuvėje vis dar karaliauja vasara, tad Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardų į vasarą nukelsiantį keksą su braškėmis ir bazilikais.

REKLAMA

Sekmadienį šefas lankėsi Kėdainiuose pas Rositą, kuri savo malonumui augina daugiau nei 40 rūšių bazilikų. Įkvėptas Rositos mylimiausio kompoto su braškėmis ir bazilikais, Gian Luca pagamino vasara dvelkiantį keksą, kurį pamils visi, o ypač jis patiks braškių mėgėjams.

Vasara kvepiantis keksas su baziliku ir braškėmis

Kekso tešlai pagaminti reikės:

150 g šviežių braškių; 90 g braškių uogienės; 250 g cukraus pudros; 250 g miltų; 200 g sviesto; 4 vnt. kiaušinių; 1 a. š. kepimo miltelių; saujos baziliko lapelių; alyvuogių aliejaus.

Papuošimui reikės:

3 v. š. braškių uogienės; 150 g šviežių braškių.

Į keptuvę pilame braškių uogienę, supjaustytas šviežias uogas ir 5 minutes leidžiame karamelizuotis. Į smulkinimo indą dedame baziliko lapelius, įpilame 3 šaukštus uogienės, šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską gerai susmulkiname. Keptuvėje karamelizuotas uogas susmulkiname iki padažo konsistencijos.

REKLAMA
REKLAMA

Į dubenį mušame keturis kiaušinius, beriame cukraus pudrą, kepimo miltelius, pradedame maišyti. Persijojame miltus ir beriame į dubenį kartu su kambario temperatūros sviestu.

REKLAMA

Gautą masę padaliname į dvi dalis – į vieną pilame smulkintą bazilikų padažą, į kitą – braškių. Kepimo formelę patepame sviestu ir apibarstome miltais. Pilame vienos tešlos, tada kitos ir taip sluoksniuojame.

Keksą kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Papuošiame braškių uogiene ir smulkintomis uogomis. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų