REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kiekvieno lietuvio namuose šaltibarščiai gaminami savaip, bet recepto esmė visada ta pati – kefyras (arba rūgpienis), burokėliai, agurkai, svogūnų laiškai ir krapai. Kas be ko, šaltibarščiai visada patiekiami su kietai virtu kiaušiniu ir karštomis bulvėmis (virtomis arba keptomis)“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

„Kiekvieno lietuvio namuose šaltibarščiai gaminami savaip, bet recepto esmė visada ta pati – kefyras (arba rūgpienis), burokėliai, agurkai, svogūnų laiškai ir krapai. Kas be ko, šaltibarščiai visada patiekiami su kietai virtu kiaušiniu ir karštomis bulvėmis (virtomis arba keptomis)“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 1 l kefyro; 150 ml pieno; 2 vidutinio dydžio marinuoti burokėliai; 2 vidutinio dydžio agurkai; 1 didelė sauja susmulkintų svogūnų laiškų; 1 sauja susmulkintų krapų; 2 kietai virti kiaušiniai; 8 nedidelės virtos bulvės su žievele; druskos.

Į didelį dubenį supilame kefyrą. Burokėlius supjaustome labai smulkiomis juostelėmis. Sudedame į dubenį su kefyru. Agurkus nulupame, supjaustome labai plonomis, siauromis juostelėmis. Jei agurkai turi dideles sėklytes, tuomet jas išimame. Sudedame į dubenį su kefyru.

REKLAMA
REKLAMA

Krapus ir svogūnų laiškus sudedame į dubenį su kefyru. Sriubą išmaišome, pagardiname druska pagal skonį. Jei kefyras gana tirštas, tuomet įpilkite pieno. Jei norite tirštų šaltibarščių, pieno pilti nebūtina.

Kiaušinius nulupame, supjaustome į keletą gabalėlių ir prieš patiekiant uždedame ant kiekvieno dubenėlio su šaltibarščiais. Patiekiame su virtomis arba keptomis bulvėmis.

Pieną galite pakeisti šaltu virintu vandeniu. Šaltibarčius prieš patiekiant galite pagardinti grietine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų