REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas lankėsi Žemaitijos regione. Įkvėpti žemaičių ir šio regionio apylinkių vedėjai žiūrovus nustebino paruošę bulvinius blynus su šonkauliais. Kviečiame išbandyti šį receptą bei juo pasimėgaut ir tv3.lt skaitytojus!

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas lankėsi Žemaitijos regione. Įkvėpti žemaičių ir šio regionio apylinkių vedėjai žiūrovus nustebino paruošę bulvinius blynus su šonkauliais. Kviečiame išbandyti šį receptą bei juo pasimėgaut ir tv3.lt skaitytojus!

REKLAMA

30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.

Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.

„Maisto kelias“

Šį sezoną po Lietuvą keliauja ir neatrastų vietų bei skonių ieško žinomi trijų skirtingų kartų atstovai – baleto šokėjas ir choreografas Jurijus Smoriginas (67), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49) bei profesionalus virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas (27).

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienos laidos pabaigoje, padedamas kitų dviejų vedėjų, profesionalus virtuvės šefas D. Kupčinskas, įkvėptas tam tikro miesto ar regiono, sukurs aplankytą miestą atitinkantį patiekalą.

REKLAMA

Tad, kviečiame susipažinti su tuo, ką laidos vedėjai žiūrovams paruošė šįkart apsilankę Žemaitijoje!

Bulviniai blynai su šonkaulių mėsa

Ingredientai: bulvės 1 kg;

cirkuliuoti šonkauliai „Mėsos broliai“ 400 g;

grikių miltai 3 v. š.;

žemaitiškas kastinys 200 g;

svogūnai 1 vnt.;

kiaušiniai 1 vnt.;

tarkuotas sūris 100 g;

druska;

pipirai;

alyvuogių aliejus;

levandų žiedai.

Gamyba: sutarkuokite bulves, įdėkite grikių miltų, smulkiai supjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite tarkuotu sūriu, druska, pipirais ir levandų žiedais, viską gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvėles įkaitinkite „Kamado Bono“ kepsninėje. Joms įkaitus, patepkite jas aliejumi, dėkite ploną sluoksnį tešlos, tuomet ant viršaus – nuo šonkaulių nuimtos mėsos, galiausiai uždėkite dar vieną ploną sluoksnį tešlos. Kepkite blynus apie 15 minučių, kol blynai gražiai apskrus.

Ištraukus iš kepsninės blynus pagardinkite kastiniu ir papuoškite levandų žiedais.

Skanaus!

„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų