REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jums patinka pusryčiams valgyti plaktą kiaušinienę? Jei jums patinka puri kiaušinienė, tikriausiai naudojate šlakelį pieno. Pasirodo, jog šio ingrediento derėtų vengti.

Ar jums patinka pusryčiams valgyti plaktą kiaušinienę? Jei jums patinka puri kiaušinienė, tikriausiai naudojate šlakelį pieno. Pasirodo, jog šio ingrediento derėtų vengti.

REKLAMA

Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, o jei ryte neskubate ir turite laiko, tikrai rinksitės kiaušinienę. Tačiau jei mėgstate į kiaušinienę įpilti pieno, atsisakykite šio įpročio.

Nors jums atrodo, kad įpylus pieno kiaušinienė tampa puresne, profesionalus šefas atskleidė, kad pienas daro priešingą poveikį, todėl ji pasidaro tarsi „guminė“ ‒ taigi, jūs darote „esminę klaidą“.

Vietoj pieno vertėtų rinktis sviestą

O išeitis jūsų „guminei plaktai kiaušinienei“ yra sviestas – daug, daug kreminio sviesto, rašo mirror.co.uk.

Dan Joines, virtuvės šefas, vadovaujantis keletui apdovanojimus pelniusių restoranų Londone, sakė: „Niekada nepilkite pieno į kiaušinius, nes jis praskiedžia jų skonį ir labiau tikėtina, kad kiaušinienė taps it guminė.

REKLAMA
REKLAMA

Aš visada renkuosi sviestą. Prieš įmušdami kiaušinius įsitikinkite, kad sviestas yra auksinės spalvos, bet ne rudas. Mentele kiaušinienę maišykite ant vidutinės arba mažos ugnies, kol bus iškepta, tačiau švelniai minkštutė“.

REKLAMA

Garsaus Londono restorano „Hide“ šefas Luke Selby sutiko: „Į kiaušinienę pilti pieno yra didžiulė nuodėmė! Taip ji tampa šlapia lyg mokykliniai priešpiečiai“.

 

Verčiau rinkitės pieno miltelius

Taip pat praskiedus kiaušinius pienu, daug lengviau juos perkepti – tikrai niekas nenorės valgyti tokios kiaušinienės! Dėl pieno kiaušinienė gali suirti gaminant, o tai nėra idealu.

Nors maisto rašytoja Laoise Casey taip pat mėgsta sviestinę plaktą kiaušinienę, ji sako, kad pridėjus pieno miltelių, kiaušinienės skonis žymiai pagerėja.

REKLAMA
REKLAMA

Ji teigė: „Nors aš nesu pieno gerbėja, pieno milteliai yra visiškai kita. Šį patarimą sužinojau iš šefės Eloise, su kuria  dirbu restorane „Paradise Garage“.

Išplakite kiaušinius su  šaukšteliu pieno miltelių ir gausite nuostabų, beveik sūrį primenantį plakinį. Tiesą sakant, pieno milteliai gali pagerinti daugybę patiekalų... nuo ledų iki pyragaičių bei karamelinio padažo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų