REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis moliūgų pyragas abejingų nepaliks: rudenį jį išbandyti būtina

Moliūgų pyragas turbūt ne visiems skamba skaniai ar viliojančiai, nes tikrai neretai toks kepinys būna sausas ir sprangus. Tačiau išbandžius TV3 laidoje „Gardu Gardu“ parodytą receptą nuomonė tikrai pasikeis ir šį pyragą norėsis kepti dar daug kartų. Šis kepinys bus sunkus ir drėgnas su daug tekstūros ir aromato. Tai tikrai ypatingas desertas, kurį, papuošus puriu kreminio sūrio kremu, drąsiai galima dėti ant šventinio stalo.

Moliūgų pyragas turbūt ne visiems skamba skaniai ar viliojančiai, nes tikrai neretai toks kepinys būna sausas ir sprangus. Tačiau išbandžius TV3 laidoje „Gardu Gardu“ parodytą receptą nuomonė tikrai pasikeis ir šį pyragą norėsis kepti dar daug kartų. Šis kepinys bus sunkus ir drėgnas su daug tekstūros ir aromato. Tai tikrai ypatingas desertas, kurį, papuošus puriu kreminio sūrio kremu, drąsiai galima dėti ant šventinio stalo.

REKLAMA

Jums reikės:

250 g kvietinių miltų 

2 a. š. kepimo miltelių

2 a. š. valgomosios sodos

0,5 a. š. cinamono

0,5 a. š. džiovinto imbiero

Šiek tiek muskato riešuto

4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių

200 g rudojo cukraus

0,5 vnt. citrinos žievelės 

200 ml aliejaus

1 vnt. didelio, rūgštesnio obuolio

450 g nulupto ir išvalyto moliūgo

100 g pekano riešutų

100 g džiovintų spanguolių

Glaistui reikės:

500 g kreminio sūrio

1 v. š. vanilės ekstrakto

250 g cukraus pudros

500 ml riebios grietinėlės

Gaminimo eiga:

Į dubenį išsijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Suberkite cinamoną, imbierą ir įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto. Viską išmaišykite.

Į plakiklio dubenį įmuškite kambario temperatūros kiaušinius, suberkite cukrų, įtarkuokite citrinos žievelę ir plakite kol masė taps puri. Tada, vis dar plakant, po truputį supilkite aliejų ir išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Į tešlą, per vadinamą „burokinę“ tarką įtarkuokite obuolį, moliūgą, suberkite lengvai pasmulkintus riešutus, sudėkite spanguoles ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, supilkite pyrago tešlą ir tolygiai paskirstykite. Taip paruoštą pyragą dėkite kepti į iki 175 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių. Kepimo pabaigoje nepamirškite patikrinti, ar pyragas tikrai iškepė. Iškepusį pyragą palikite pravėsti.

Paruoškite glaistą. Į plakiklio dubenį sudėkite kreminį sūrį, įpilkite vanilės ekstrakto, suberkite išsijotą cukraus pudrą ir išmaišykite iki vientisos masės. Per du kartus vis pamaišydami supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite iki purios masės.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoštą glaistą tepkite ant atvėsusio pyrago ir skanaukite.

Daugiau virtuvės šefo patarimų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.

Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų