REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skrandžio skausmas, viduriavimas, pykinimas, vėmimas, apetito stoka ar padidėjęs apetitas ir krentantis svoris gali būti kaspinuočio infekcijos simptomai.

Skrandžio skausmas, viduriavimas, pykinimas, vėmimas, apetito stoka ar padidėjęs apetitas ir krentantis svoris gali būti kaspinuočio infekcijos simptomai.

REKLAMA

Dažniausiai kaspinuočio infekcijos yra retos – daugelis nesukelia akivaizdžių simptomų ir gali būti lengvai gydomos. Tačiau sunkesniais atvejais kirminai gali išplisti į kitas kūno dalis ir sukelti rimtų sveikatos problemų, rašo express.co.uk.

Kaspinuočio infekcijos komplikuojasi tada, kai kirminų kapsulės arba cistos išplinta į kitus kūno organus ir sutrikdo pažeisto organo veiklą.

Kaip įsitikinti, kad užsikrėtėte kaspinuočiu ir koks yra geriausias gydymo būdas?

Pasak NHS, kaspinuočiai paprastai sukelia nedaug simptomų arba jų visai nesukelia. Galite sužinoti, kad esate užsikrėtę tik tada, kai išmatose pastebėsite kirminą. Sveikatos apsaugos įstaiga priduria, kad išmatose randamas kaspinuočio gabalėlis paprastai yra:

  • plokščias ir stačiakampis,
  • baltos arba šviesiai geltonos spalvos,
  • ryžių grūdo dydžio, bet kartais jie sujungti į ilgą grandinę,
  • kirmino gabalėliai gali judėti.

NHS teigia, kad kaspinuočio infekcija paprastai gali būti gydoma receptinio vaisto tablete. Tai užmuša kirminą ir jis iš organizmo pašalinamas su išmatomis.

REKLAMA
REKLAMA

NHS priduria: „Kelias savaites po tabletės vartojimo būtinai reguliariai plaukite rankas – ypač prieš valgydami ir pasinaudoję tualetu. Tai neleis kiaušiniams patekti į burną ir vėl jus užkrėsti. Po kelių mėnesių žmogaus išmatų mėginys patikrinamas, siekiant išsiaiškinti, ar gydymas buvo veiksmingas.

REKLAMA

Net jei su išmatomis pasišalino didelis kirmino gabalas, tai ne visada reiškia, kad jo visiškai nebeliko. Jei dalis kaspiniuočio liko žarnyne, jis vėl gali ataugti“.

 

Ką daryti, kad neužsikrėstumėte?

Kad neužsikrėstumėte kaspinuočiu, nevalgykite žalios ar nepakankamai termiškai apdorotos kiaulienos, jautienos ar gėlavandenės žuvies, o mėsą ir žuvį gerai iškepkite.

Prieš valgant būtinai nuplaukite daržoves ir vaisius, nusiplaukite rankas su muilu prieš gaminant maistą, o keliaujant užsienio šalyse gerkite tik švarų vandenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų