REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca priėmė 10 eurų iššūkį ir parodė, kaip pasigaminti pigią, greitą ir skanią vakarienę penkiems asmenims, neišleidžiant daug pinigų.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca priėmė 10 eurų iššūkį ir parodė, kaip pasigaminti pigią, greitą ir skanią vakarienę penkiems asmenims, neišleidžiant daug pinigų.

REKLAMA

Gian Luca lankėsi pas tikrą malūnininką Vytautą, Prienų rajone įkūrusį savo ūkį „Du medu“. 

Vytautas parodė visą kasdienį savo verslo procesą – nuo to, kur ir kaip sumalami grūdai, iki to, kaip jie galiausiai virsta duona ar kitais kepiniais. Šiame ūkyje naudojami senoviniai tradiciniai metodai, leidžiantys jų produkcijai išgauti idealų, lietuvių mėgstamą skonį.

Per dieną Vytauto ūkyje iškepama apie 500 kilogramų duonos ir per tą pačią dieną tiek pat jos parduodama. 

Susipažinęs su malūnininko darbo kasdienybę ir kelią nuo grūdo iki duonos, Gian Luca ėmėsi 10 eurų iššūkio – pagamino sočią ir maistingą vakarienę penkiems asmenims, kuriai išleisite vos 10 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

10 eurų iššūkis: soti ir maistinga vakarienė 5 asmenims

Reikės:

  • 400 g vištienos filė;
  • „Philadelphia“ kreminio sūrio;
  • Speltos;
  • Avižų kruopų;
  • Perlinių kruopų;
  • Žirnių;
  • Baltų ir raudonų pupelių;
  • Morkos;
  • Saliero;
  • Svogūno;
  • Česnako;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Šviežio čiobrelio.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Į keptuvę įpilame aliejaus ir dedame česnako skilteles. Aliejui įkaitus, išimame česnaką ir dedame pjaustytą vištieną gerai apkepti.

Mėsai apkepus, beriame smulkiai pjaustytą salierą, morką ir svogūną. Viskam kelias minutes pasitroškinus, beriame iš vakaro užmerktas kruopas: speltą, perlines, avižas ir žirnius. Įpilame vandens ir patroškiname 12 minučių.

Po to suberiame pupeles ir leidžiame dar pasitroškinti 10 minučių. Troškinį pagardiname „Philadelphia“ kreminiu sūriu, druska, pipirais, šviežiu čiobreliu ir alyvuogių aliejumi. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų