REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grilius – neatsiejama vasaros dalis, tačiau kai ant jo gamintais patiekalais reikia patenkinti vaikus, ne vienas susiduria su problemomis. TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ Martynas Starkus ir jo žmona Kotryna pasidalino receptu, kurį įkvėpė būtent jų vaikai.

Grilius – neatsiejama vasaros dalis, tačiau kai ant jo gamintais patiekalais reikia patenkinti vaikus, ne vienas susiduria su problemomis. TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ Martynas Starkus ir jo žmona Kotryna pasidalino receptu, kurį įkvėpė būtent jų vaikai.

REKLAMA

Šeima pasakojo, kad jų vaikai valgo labai skirtingai.

„Vienas vaikas yra beveik vegetaras, tad būtinai reikia ant grilio keptos bulvių košės, o kita dukra būtinai nori valgyti mėsą – ir daugiau nieko kito! Todėl šiandien mes mėsą derinsime su bulvių koše – visai taip, kaip ir patys valgydavome vaikystėje“, – pasakojo Kotryna. 

Šiam receptui Jums reikės:

500 g vištienos filė;

500 g bulvių;

sviesto;

majonezo;

grietinės;

petražolių;                                                                                                              

REKLAMA
REKLAMA

5 agurkų;

4 pomidorų;

1 raudonojo svogūno;

obuolių acto;                                                                                                       

REKLAMA

alyvuogių aliejaus.

KAIP GAMINTI?

Bulves pjauname pusiau, dedame sviesto gabalėlį, suglaudžiame puseles ir vyniojame į foliją. Dedame į grilį ant ugnies. Bulvėms kepant, ruošiame vištieną. Kepsnelius gerai išmušame mėsos plaktuku, pabarstome druska. Indelyje sumaišome majonezą, garstyčias, kario miltelius ir į marinatą dedame vištieną. Gerai išmasažuojame ir paliekame kelioms minutėms.

Ruošiame salotas: susmulkiname ryšulėlį petražolių. Smulkiais kubeliais supjaustome agurkus ir pomidorus, raudonąjį svogūną. Gerai išmaišome. Įpilame alyvuogių aliejaus ir obuolių acto, beriame druskos.

REKLAMA
REKLAMA

Išimame iškepusias bulves ir ant grilio grotelių dedame vištieną ir kepame, kol gražiai apskrunda. Bulves sutriname su keliais šaukštais grietinės, pagardiname druska ir pipirais.

Galutinį patiekalo variantą galite išvysti vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Lidl grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 18 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

Vazineja po pasauli ragauja visokiu saliu valgiu o gryzus namo vaikai mokina gamint
Čia tas, kur iš mokvežos dykai, už paminėjimą tv, prekes išmušinėja? Dar ir vištidę reketavimui rado?
Jei gerbi, padovanok nevalai abonementą į kirpyklą...
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų