REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas restoranas Danijoje „Rub og Stub“ savo klientams siūlo patiekalus, pagamintus iš produktų, kuriuos išmetė parduotuvės. Taip restoranas tikisi sumažinti maisto atliekas ir surinkti pinigų labdarai, rašo odditycentral.com.

Naujas restoranas Danijoje „Rub og Stub“ savo klientams siūlo patiekalus, pagamintus iš produktų, kuriuos išmetė parduotuvės. Taip restoranas tikisi sumažinti maisto atliekas ir surinkti pinigų labdarai, rašo odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per daug maisto yra išmetama Danijoje, todėl mes norime pakeisti situaciją. Restorane mes galime pateikti nuo ėrienos pjausnių ir anties krūtinėlės iki vynuogių ir pieno produktų“, – teigė viena iš kavinės steigėjų Sophie Sales.

REKLAMA

Teigiama, kad restorano idėja kilo iš Danijos freganų, kurie geriau žinomi kaip šiukšlių konteinerių rausėjai. Norėdami sumažinti išmetamų maisto atliekų kiekį, jie naršo po šiukšles ir ieško maisto likučių. Restorano savininkai sumanė, kad toks freganų pavyzdys yra puiki idėja kavinei, kurioje viskas būtų paruošta iš atliekų.

Prekybos centrų mąstymas, kad viskas būtų šviežia, priverčia juos išmesti kai kuriuos produktus, kurie dar tinkami vartoti. „Businessweek“ duomenimis, amerikiečiai vien per 2012 metus išmetė maisto už 180 milijardų JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant gerų restoranų savininkų ketinimų, kai kurie žmonės kritikuoja tokią idėją ir teigia, kad restoranas tiesiog siekia pelno. Tačiau verslo sumanytojai teigia, kad visas pelnas bus skirtas trims labdaroms organizacijoms Siera Leonėje.

Kiti tiesiog supaprastina restorano veiklą ir teigia, kad jame pateikiami tiesiog iš šiukšlių konteinerių ištraukti produktai. Tačiau taip nėra. Visi restorane naudojami produktai yra tinkami vartoti ir jų galiojimas laikas dar būna galiojantis.

Kita problema, su kuria susiduria naujasis restoranas, yra tai, kad prekybos centrai dažnai nenoriai aukoja jų išmetamą maistą. Nors įstaiga jau veikia kurį laiką, ji dar nėra pasirašiusi kontraktų dėl maisto tiekimo su prekybos centrais.

„Tai yra smagi patirtis, tačiau kartu tai yra didžiulis iššūkis. Mes kol kas neturime sutarčių su prekybos centrais. Turbūt dėl to, kad jie dar nesupranta mūsų restorano koncepcijos“, – aiškino S. Sales.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų